Krkovička s česnekem a slaninou na černém pivu

Vepřové maso Doba přípravy: cca 2 hodiny s přípravou 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: cca 2 hodiny s přípravou 2 názory

Suroviny 4 porce

4 silnější plátky krkovice - nenaklepané
1 lžička slunečnicového oleje
pepř
sůl
1 lžička práškového česneku
8 tenkých plátků slaniny
2 větší cibule - nakrájená na tenčí kolečka
6-8 stroužků česneku - nakrájené na plátky
1 černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku mírně osolíme, opepříme a jemně posypeme práškovým česnekem. Předehřejeme troubu na 250°C.

  2. Do menšího pekáčku dáme olej  a vymažeme. Do něj pak položíme plátky již osoleného a opepřeného masa.

  3. Na každý plátek pak dáme pár plátků česneku, dále na každý položíme 3 plátky slaniny, pak zbylé plátky česneku a nakonec vrstvu koleček cibule.

  4. Vše zalijeme černým pivem, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme hodinu a půl nebo dokud maso není měkké, sundáme alobal a necháme ještě 10 minut dopéct dozlatova.

  5. Podávala jsem s brambory s petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Stačilo by méně oleje neb krkovička hodně pustí.

Komentáře k receptu Krkovička s česnekem a slaninou na černém pivu

Tématické fráze: krkovice na černém pivu krkovička na černém pivu recepty krkovička se slaninou a s pivem krkovice recepty krkovice recept krkovice na černém pivě recepty z krkovice buřty na černém pivu s česnekem plátky krkovice na černém pivu pomalu pecena krkovice na černem pivu krkovička na česneku krkovička recepty krkovice na pivu krkovice se slaninou krkovicka se slaninou krkovicka na cernem pivo recept krkovicka s anglickou na černém pive veprova krkovice na cernem pivu krkovice na pivu s cibulí a česnekem pečené maso na pivu