Vepřové plátky podle Petra Voka
Recept ještě nebyl hodnocenJemně naklepané plátky vepřového masa opečené dozlatova, podušené s voňavým kořením a zalité jemnou omáčkou s kapkou vína a křupavou slaninou, vás potěší svou dokonale…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemně naklepané plátky vepřového masa opečené dozlatova, podušené s voňavým kořením a zalité jemnou omáčkou s kapkou vína a křupavou slaninou, vás potěší svou dokonale…
Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny. Vložíme do pekáče s troškou oleje,…
Připravíme rajskou omáčku. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno, mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky. Na másle osmahneme česnek, cibulku, mrkev a slaninu, vše…
Meruňky rozpůlíme a zbavíme pecek. Zakápneme olivovým olejem, přidáme špetičku soli a namletého čerstvého pepře.Na špejle napichujeme půlené meruňky střídavě se slaninou…
Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájíme bifteky, mírně je naklepeme paličkou, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčičkami, pokapeme červeným…
Na dno kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou slaninu a když zesklovatí, přidáme nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený česnek. Osmahneme a přidáme na…
Vločky uvaríme s vodou na hustú kašu a necháme vychladnúť.Slaninu rozrežeme na malé kocôčky a rozpražíme, pridáme narezanú cibuľu a opražíme. Vlejeme do vločkovej kaše,…
Máte nasušené houby? Vyplatilo se sbírat a uschovat! Teď si můžete připravit výbornou houbovou omáčku k vepřové pleci. Jemná, chutná, smetanová, nalitá k domácím…
Karbanátky jsou velmi oblíbeným a tradičním pokrmem. Dají se připravit v různých variantách. V tomto receptu na vás čekají karbanátky z mleté vepřové plece a slaniny.…
Veprove maso nakrajime na platky, naklepeme, nakrajime na ctverecky, cibule na ctvrtky a vse stridave napichneme na jehly nebo spejle. Pokapeme je olejem a opekame anebo…
Mleté maso dáme do misky, přidáme vajíčko, pepř, sůl, majoránku, utřený česnek a cibuli nakrájenou nadrobno. Vše rukama dobře promícháme a tvoříme kuličky, které trochu…
Králičí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.Do pekáče dáme olej, vodu, na proužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, nakrájenou slaninu, část bylinek, pak na to…
Kvašená zelenina dnes zažívá boom na celém světě a u nás je touto super potravinou hlavně kysané zelí. Velmi jednoduchým způsobem si můžete tuto vitamínovou bombu podle…
Sekaná z králíka je lahůdka, kterou doporučujeme zkusit každému, kdo má přístup ke kvalitnímu králičímu masu. Samotné králičí maso by bylo suché, pokud se ale doplní…
Oloupané cibule pokrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky, které osolíme a dochutíme dle vlastní chuti tím, co komu chutná. Libovolné koření či kořenící směsi, hořčice…
kapustu nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. vložíme do PH promícháme s nadrobno nakrájenou slaninou. Na kapustu dáme na kostky nakrájenou plec posypeme najemno…
Obojí prsa s kůží a kostí posypeme lehce kořením, zakápneme olejem a dáme přes noc do lednice. Druhý den jedna prsa položíme do pekáčku kůží dolů na polovinu slaniny.…
Dáme vařit rýži.Mezitím osmahneme cibulku nakrájenou na drobno, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, česnek a špenát.Zalijeme rajčaty a chvili podusime. Pokud budeme…
Tento dokřupava zapečený chléb vás zaujme skvělou chutí a krásnou vůní. Zářezy v chlebu vyplníme sýrem, šunkou a slaninou. Celý chléb i zářezy potřeme bylinkovo…
Krémovému bezmasému rizotu s cuketou a medvědím česnekem, na talíři hojně posypanému strouhaným čedarem, odolá opravdu málokdo. Tento pokrm plný chuti se perfektně hodí…
Řeklo by se, že je to jen obložený hranatý chléb. A přitom je to pokrm, který si podmanil celý svět. Jednoduchý, variabilní, skladný a lehce přenosný. Vyberte ze škály …
Kapustu očistíme, rozkrojíme na čtvrtky a vložíme do osolené vařící vody. Uvaříme do poloměkka. Vodu slijeme, kapustu necháme trochu zchladnout, nakrájíme na jemné…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme špetku soli, kypřící prášek, vejce a dle potřeby mouku, abychom vytvořili hladké těsto.Mezitím, co se nám…
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…