Myslivecký guláš
Recept ještě nebyl hodnocenMyslivecký guláš je syté a výrazně kořeněné jídlo, které voní lesem, divočinou a poctivou domácí kuchyní. Připravuje se nejčastěji ze zvěřiny, jako je srnčí, kančí nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Myslivecký guláš je syté a výrazně kořeněné jídlo, které voní lesem, divočinou a poctivou domácí kuchyní. Připravuje se nejčastěji ze zvěřiny, jako je srnčí, kančí nebo…
	
			
	
Lososa omyjeme, na plechu osolíme, opepříme a postříkáme lehce olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 220 °C přibližně 15 minut.Mezitím si ve vodě uvaříme…
	
			
	
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
	
			
	
Vepřo-knedlo-zelo, to je národní poklad. Na tom se sice všichni shodnou, přesto ho každý dělá trochu jinak. Pečení masa společně se zelím dává jistotu, že maso nebude…
	
			
	
Hovězí kostky po znojemsku jsou osvědčenou stálicí české kuchyně, která nikdy nezklame. Šťavnaté maso dušené do měkka v jemně pikantní omáčce s nakládanými okurkami si…
	
			
	
Maso omýt a osušit, slaninu a šunku nakrájet na obdélníčky. Do masa udělat podélné zářezy, cca 1,5 cm hluboké, vzdáleněji od sebe. Do zářezu vložit slaninu a šunku a…
	
			
	
Květák povaříme v osolené vodě, nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme do žluta na sádle. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.Květák pokrájíme nadrobno,…
	
			
	
Všechny ingredience zpracujeme dobře rukama (na hnětač se to lepí a ruce jsou ruce). Necháme trochu odpočinout a propracujeme ještě jednou.Přendáme do olejem vymazané…
	
			
	
Hrozny omyjeme a rozpůlíme, vybereme jadérka a rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu odložíme bokem a druhou si dáme do misky a zalijeme koňakem. Necháme marinovat. …
	
			
	
Krémové, syté a přitom snadno připravené – tyto špagety zvládnete uvařit během chvilky z pár základních surovin. Jemná smetanová omáčka obalí těstoviny a vytvoří jídlo,…
	
			
	
Vepřo-knedlo-zelo je naše téměř národní jídlo, kde se knedlíky s masem připravují téměř všude stejně, a největší odlišnosti jsou právě v přípravě zelí. Liší se kraj od…
	
			
	
Hermelínové chipsy jsou křupavá a lahodná pochoutka, která spojuje jemnost sýra s křupavou zlatou krustou. Skvěle se hodí jako originální chuťovka k pivu či vínu, ale i…
	
			
	
Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, osolíme a zakapeme olivovým olejem, přidáme čerstvý tymián a řádně promícháme. Pekáč dáme do…
	
			
	
Výborný sendvič s kuřetem a zeleninou je jednoduchý na přípravu. Dobře propečené maso, majonéza a křupavý toustový chléb v sendviči rozkrojeném na 4 části bude chutnat…
	
			
	
Bažant je lahůdkou vyhledávanou už po staletí. Jeho jemné maso je velmi zdravé a není tučné. Aby nebylo příliš suché, poklademe ho plátky slaniny a pečeme s kořenovou…
	
			
	
Krémová polévka z růžičkové kapusty a brambor se do chladného počasí skvěle hodí. Je jemná a smetanová a křupavé krutony a opečená slanina k ní pěkně ladí. Na přípravě…
	
			
	
Pro dny, kdy zrovna není čas na velké vaření, přijde vhod recept na zapečené žmapiony s nivou. Žádné zdržování s plněním jednotlivých kloboučků se však nekoná. Vše jen…
	
			
	
	
Opravdu vydatné jídlo, které není náročné na čas ani přípravu. Pokud se vám sejde u stolu pár nečekaných strávníků navíc, tenhle sladko-pikantní oběd vykouzlíte do pár…
	
			
	
Křehká a šťavnatá vepřová krkovička, pečená společně s brambory, přijde vhod jako víkendový oběd, který zasytí do plna a u vašich strávníků sklidí velký úspěch. Příprava…
	
			
	
Tato lahodná majonéza skvěle dochutí burgery či sendviče. Vhodná je i jako dip, do kterého můžeme namáčet hranolky. Uzená paprika jí dodává kouřové aroma a skvělou chuť…
	
			
	
Kuřecí maso nakrájíme na drobné nudličky. Na pánvi rozehřejeme tuk a orestujeme na něm chvíli pokrájenou slaninu. Po chvíli přidáme sójovou omáčku a maso, které vaříme,…
	
			
	
Přichystáme si směs na naložení - olej, 3 ks rozdrceného jalovce, 1/4 lžičky tymiánu, 2 ks bobkového listu na kousky, 2 ks nového koření rozdrceného, 6 ks pepře…
	
			
	
Hlávkové zelí nakrájíme na drobnější nudličky, chvilku podusíme do poloměkka. Slaninu si nakrájíme na menší kostičky a cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme a…
	
			
	
Dochází vám inspirace na nedělní oběd? Pak je tento recept přímo pro vás! Upečte k nedělnímu obědu pro celou rodinu tuto hovězí plec provoněnou provensálským kořením s…