

Perlička s chřestovou nádivkou
Suroviny
- 1,2 kg Očištěná perlička
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření,
- 5 kuliček jalovce
- sůl
- kousek másla
- Na nádivku:
- 2 housky namočené v mléce a vymačkané
- 6 bílých chřestů
- 100 g slaniny
- kousek másla
- 1 stroužek česneku
- čerstvá petrželka
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
Perličku zvenku i zevnitř osolíme, můžeme popřípadě okořenit třeba grilovacím kořením.
Na nádivku smícháme housku s máslem, vejcem, petrželkou a orestovanou slaninou s nakrájeným oloupaným syrovým chřestem. Osolíme. Nádivkou naplníme břišní dutinu perličky, otvor spíchneme nebo zašijeme a nohy svážeme provázkem.V pekáčku si připravíme základ. Na másle orestujeme současně nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou a veškerým kořením. Na tento základ položíme perličku, trochu podlijeme, přiklopíme a na 45 minut vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Poté poklici sejmeme a dopečeme kůrčičku. Během pečení poléváme výpekem.
Poznámka od kuchařky
Perlička je chuťově něco mezi bažantem a kuřetem, velmi dobré maso. Určitě i bažant by se hodil na tuto úpravu.
Perličku jsem koupila za 99,-Kč, pro ty, kteří by chtěli namítat něco proti ceně :-)
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Perlička s chřestovou nádivkou
-
Andrejko,máš to fajnové
-
Porada:Díky pane Porada, dneska dobrá nálada, tak velké P?
-
1974andrea - prima nápad i provedení.
-
Veronika.Hrozna:Taky bych jich naplnila víc
-
Ivana Ch: Tak toto nedám přečíst manželovi,tomu jsem vykládala ,že dva stačí,aby neblbnul !Tohle mu vykládám už dva roky ! On by klidně narval i tři ! Já ,že není třeba ! Trošku jsem se styděla ,že někdo třeba ani nemá mrazák a tak vubec a já mám dva !
Místa mám habaděj,tak teda ten mrazák koupím ! Manžel bude mít druhé Vánoce,a já budu mít pokoj, když přinese nějakou zvěř! ! -
Andej, ani já jsem perličku ještě neochutnala a v tomto podání by mě určitě neurazila...
Bodík!
-
"Pánové z Menzy vždycky říkali, že ještě hloupější než slepice je perlička"
No, je-li to pravda, pak není žádný hřích, že jsi tohle dobré masíčko tak upravila. S nádivkou, obohacenou chřestem, to musí být dobrota.
-
Veronika.Hrozna:Hele já mám taky tři mrazáky, no, a co je komu do toho.Klidně bych uživila ještě jeden.
-
Také jsem perličku ještě neochutnala, škoda.Velmi povedený recept i prezentace
.
-
Veronika.Hrozna:Já mám taky "jen" 2 a nějak je to málo, jenže do mýho krcálku 1+1 už asi třetí nenarvu, ale šikl by se, to joooo
. Jo počkéj, dyk mám ještě lodžii
-
1974andrea: Ty jsi mě uklidnila,že máš tŕi ,já nechtěla koupit třetí aby mě sousedi neméli za "kapitalistu" ,takže koupím třetí mrazák s klidným svědomím! A když,tak ať si přečtou tvuj příspěvek!
-
Po pravde, ani nevim, jestli jsem perlicku vubec nekdy jedla..a jestli ano, zapomnela jsem, jak chutna..chrest mam rada, v nadivce muze chutnat skvele..
-
Perličky jsme jednou měli na dvorku, téda to bylo řevu,slyšet byly skoro na celou čtvrť, nám ale jejich maso nechutnalo, asi jsem ho špatně udělala, neteřím naopak chutnalo moc.
-
aaadobromila:Trochu jinak než kuře ano, píši to v poznámce
-
Chřest jsem vlastně ještě nejedla, tak nemohu posoudit ani v myšlenkách a představách. Ale perlička jistě byla dobrá. Chutná jinak, než třeba kuře? Krásné fotky.