Zapečené vepřové na houbách
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté plátky vepřového, vrstvy brambor a voňavé houby se spojí v pekáči do poctivého jídla, které provoní celou kuchyní. Smetanová zálivka se sýrem vytvoří zlatavou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté plátky vepřového, vrstvy brambor a voňavé houby se spojí v pekáči do poctivého jídla, které provoní celou kuchyní. Smetanová zálivka se sýrem vytvoří zlatavou…
Tato nadýchaná šlehačková bábovka vás mile překvapí nejen svou jednoduchou přípravou, ale i jemnou chutí. Díky smetaně ke šlehání je těsto krásně vláčné a nepotřebuje…
Šťavnaté vepřové plátky podušené na voňavých hříbkách s jemným dotekem kopru tvoří harmonické spojení lesní chuti a domácí pohody. Tento recept sází na jednoduchost,…
Narazit na pýchavku, to je vskutku štěstí, protože nám zaručí chutný pokrm. Tato bílá kulatá houba je skvělá i jen tak orestovaná na kmíně, podušená s trochou másla.…
Domácí nanuky bez zbytečných přísad a přidaného cukru budou ideální osvěžující sladkostí pro celou rodinu. Z dobře zralých jablek, se špetkou skořice a jemné smetany…
Krémové těstoviny s treskou a pepřem vykouzlíte do 30 minut. Netradiční kombinace tresky, citronového a zeleného pepře se nelekejte. Smetana a pomazánkové máslo vše…
Dýni využijeme nejen při přípravě slaných pokrmů, ale také při pečení moučníků. Koláč z dýně je krásně vláčný, příjemně sladký a perfektně jej doplní lehký tvarohovo…
Lesní houby v krémové omáčce, jemně podtržené kořením a spojené s čerstvě vařenými těstovinami. Spojení sytosti a lehkosti, které promění obyčejné nudle v malý sváteční…
Na tuto polévku radí autorka použít výhradně klasickou dýni. S pevnou a křupavou texturou po uvaření. Jen tak docílíte tu správnou dýňanku, jak ji nazývají na Šariši,…
Letmý závan léta, borůvkový tunel, vám zpříjemní všední den i rodinnou oslavu. Piškotový tunel s borůvkovou náplní je rychle hotový a snadný na přípravu. Věřte, že svou…
Šťavnatá kachní prsa v lehce pikantní omáčce s citronovou trávou vás dostanou svou vůní i chutí. Spojení křehkého masa a asijského koření je ideální, když chcete z…
Batáty a kari – nenápadné spojení, které však v hrnci vytvoří dokonalý krém s jemnou sladkostí a orientální vůní. Tahle polévka je rychlá, výživná a potěší i oko svou…
Kachna s perníkovou nádivkou, to je pečínka jedna báseň. Nasládlá vůně perníkového koření a švestek se bude během pečení linout celým bytem. Buďte však trpěliví a dejte…
Slavný dánský jablečný koláč æblekage vlastně ani není koláč, ale vrstvený dezert. Voňavá jablíčka, křupavá strouhanka a jemná šlehačka spolu tvoří dokonalou podzimní…
Dort z listového těsta, promazaný ovocným krémem z mascarpone a marmeládou, potěší při každé příležitosti. Připravit jej můžete i třeba jen tak, k posezení s přáteli u…
Špagety patří mezi jistoty nejen dětských jídelníčků. Jejich příprava je snadná a rychlá. Uvařené špagety vmícháme do lahodné smetanové omáčky, kterou doplňují kousky…
Kapr a Vánoce, to prostě patří k sobě. Avšak tuto u nás tradiční rybu si můžeme připravit po celý rok. Filety pečené v ochuceném másle mají jemnou chuť. Doplníme je…
Pokud jste stále nenašli ten správný recept na kapra, zkuste tento recept. Kombinace kapra s houbovou smetanovou omáčkou a kroupovými knedlíky vás překvapí netradiční…
Křehké kakaové rohlíčky podle Kamily Nývltové jsou tím pravým cukrovím pro sváteční stůl. Upečené rohlíčky slepíte krémem pomocí ozdobné špičky, která připomíná krajku.…