Žampionová krémová polévka hrnková

MiskaM Kuchařka:

Polévky 12 názorů

Suroviny

6 hrnků vody (250 ml)
250 g žampionů
3 lžíce másla
2 lžíce polohrubé mouky
cibule
sůl
petrželka
200 ml smetany ke šlehání
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je krátce osmahneme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a znovu osmahneme.

  2. Přilijeme část vody a vaříme zhruba 10 minut. Ze 2 lžic másla a mouky umícháme světlou jíšku.

  3. Zalijeme ji zbývající studenou vodou, dobře prošleháme, osolíme, vmícháme povařené žampiony s cibulí a vaříme ještě za občasného míchání 10 minut.

  4. Před dohotovením přidáme do polévky smetanu ke šlehání a ještě krátce povaříme. Na ozdobu přidáme petrželku.

Poznámka

Dobrou chuť :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampionová krémová polévka hrnková

  • magdalenka magdalenka

    MiskaM: Nikto učený z neba nespadol.Ja mám dojem, akoby si nechcela pochopiť, čo sa ti snažia nektorí evidentne skúsenejší v kuchyni nadhodiť.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Frantiska: vaše věc zda zkusíte či ne. Jídlo co uvařím není žádný blaf či ze by se to nedalo jist nebo ze a recept stoji zaprd jak si nekdo asi tu myslí. :-(

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Lenunka: tak zrovna, kdyz vidim nick MiskaM jako autora receptu, tak vim, ze nikdy nezkouset :)

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    Simona Skolakova: ale nerozpálí, jen nedávám rady a pomoc tam kde o to nikdo nestojí:-), já už většinu ani nekomentuju:-D

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    No a taky krémová je zavádějící..tohle je klasická zasmažená polévka...krémová by měla být částečně rozmixovaná ...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lenunka: tak nebuďme tak kritický a snažme se pomoci,vždy to tady tak bylo.Já vím,že tebe to rozpálí vždy do běla:-D,ale stačí rada a vidíš,že se nemine účinkem.A tak to má být;-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    MiskaM: No vidíš a hned je to vše o něčem jiném,musíš si vždy uvědomit,že když chceš zveřejnit recept,tak to nemůžeš brát tak,že je to pro tebe jasný,protože to děláš každou chvilku,ale že to někdo může vařit podle tvého receptu poprvé!!!!A jak se má pak orientovat?????Už mi rozumíš??????To víš,že zkušená kuchařka si poradí,ale co ty začínající???;-):-K

    Odpovědět

  • Lenunka Lenunka

    smetana se prodává 200 nebo 250 ml, tak je to tak jeden žampion na jeden hrnek tekutiny...
    obvykle se dává na 1 litr tekutiny asi 250 - 300 g, což je tak ta vanička, ale rozhodně v ní není 7 menších žampionů

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    MiskaM: No jo,tak to prosím vše upřesni,to je důležité i pro začínající kuchařinky;-)napiš aj velikost hrnku i velikost šlehačky,to je opravdu důležité!!!!!!!!!;-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Simona Skolakova: ja měla vaničku žampionů asi 250 g tak jsem je dala všechny.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    6 hrnků vody,ale jaké velikosti????? Možná 250ml. Smetana ke šlehání, dobře, asi 125ml???Přijde mi,že těch 7"menších" žampionů je na toto množství jak nic,no nevím,možná se mýlím;-)

    Odpovědět

  • gogyna gogyna

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo