Kuřecí maso na bazalce a česneku

Irule Kuchařka: Irule

Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

1 kg kuřecích prsíček
20 lístků bazalky
6 stroužků česneku
200 ml smetany na šlehání
4 plátky anglické slaniny
olivový olej
špetka soli
špetka provensálského koření
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme na plátky, posypeme provensálským kořením a zhruba třetinou připravené nasekané bazalky. Zakápneme olivovým olejem a naložíme na 24 hodin do ledničky.

  2. Maso orestujeme z obou stran, dáme do zapékací mísy, poklademe slaninou a plátky česneku. Maso osolíme a přidáme další část bazalky. Podlijeme trochou vody a pečeme v troubě na 250°C cca 30 minut.

  3. Mezitím si připravíme smetanovou zálivku: Na pánev nalijeme smetanu, přidáme zbytek bazalky a špetku soli a vše prohřejeme.

  4. Zálivku nalijeme na maso a ještě necháme 10-15 minut dopéct. Příloha: brambory na všechny způsoby.

Poznámka

Zdroj: leták Globusu

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí maso na bazalce a česneku

Tématické fráze: kuřecí maso na česneku maso na bazalce maso na bazalce kuřecí maso s bazalkou kuřecí maso a bazalka kuřecí stehna na bazalce bazalka na maso kuřecï na bazalce bazalka recepty maso s bazalkou bazalka maso bazalka a maso maso v bazalce recepty kuřecí maso bazalka kuřecí prsa na bazalce kureci maso bazalka bazalka recepty kuře maso a bazalka kuřecí na bazalcer bazalka na kuřecí maso

Zapomněl/a jsem heslo