Zapečené brambory s rybou a zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPředem uvařené a zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Filé necháme mírně povolit a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předem uvařené a zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Filé necháme mírně povolit a nakrájíme ho na kostky. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme na…
Kuřecí prsa nakrájímé na jemné proužky, jemně osolíme, opepříme, můžeme přidat špetku chilli dle chuti, a spolu s cibulkou orestujeme do růžova. Zvlášť v hrnci nebo na…
Připravíme marinádu: V míse smícháme smetanu s kečupem, hořčicí, rozetřeným česnekem, grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem.Postupně v ní po jednom obalíme…
Z vepřové rolky odstraníme síťku a rolku vložíme do pomalého hrnce. Přidáme 150 ml vody, hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 3 hodiny.Poté do…
Maso vytáhneme z lednice 1 hod před zhotovením, opepříme, osolíme pomažeme olejem a necháme odpočívat. Zatím uvaříme brambory. Jak budou uvařené, dáme je do…
Cibuli necháme zpěnit na drobně nakrájené slanině a přidáme mrkev, celer, uzené maso, nakrájené na malé kostičky a tenké plátky naklepaného vepřového masa. Vše necháme…
Omytá játra nakrájíme na větší nudličky. Na rozehřátém oleji játra restujeme asi 5 minut. Poté přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, mexické koření a zamícháme. Ve…
Předem dáme vařit těstoviny. Vodu na těstoviny moc nesolíme, niva je sama o sobě dost slaná. Na pánev vložíme máslo, tavený sýr a necháme zahřát. Potom vhodíme na…
Vepřové plecko naklepeme na tenké plátky, osolíme je a opepříme.V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, cibuli osmažíme dohněda, pak teprve vložíme plátky masa a necháme je…
Na rozpuštěném másle necháme rozvonět česnek. Nadrobíme Nivu a necháme rozpustit. Přidáme špenát, po chvíli smetanu a povaříme. Ořechy opečeme na suché pánvi a nasekáme…
Špek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou…
Rozebereme květák na růžičky, omyjeme. Necháme stranou trochu drobných růžiček (opravdu jen ty drobounké, z konců), košťál rozkrájíme na kousky, (dřevnaté kusy vyhodíme)…
Sójové nudličky povaříme dle návodu ve vývaru nebo masoxu, necháme vychladnout a vymačkáme vodu.Na pánev si dáme sádlo (kdo nemá rád, použije olej nebo máslo), na sádlo…
Cibuli na jemno nakrájenou orestujeme na másle. Přidáme šunku nakrájenou na nudličky a chvíli orestujeme. Posolíme, opepříme.Přidáme špenát s nasekaným česnekem. Asi…
Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Obsah sáčku na těsto vsypeme do mísy, přidáme tvaroh a vodu (množství podle návodu na sáčku s těstem),zamícháme a necháme…
Brambory uvaříme. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme mouku s vejci a špetku soli. Vše promícháme a z těsta vytvoříme dva válečky, ze kterých…
Krkovičku prošpikujeme okurkami a šunkou, popřípadě ovážeme provázkem, aby držela tvar válečku.Rozpálíme sádlo v kastrolu, osmahneme maso kolem dokola, přidáme…
Na másle osmažíme na drobno nakrájenou cibulku do zlatova. Přidáme očistěné plátky hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přisypeme plátky česneku a orestujeme. Vlijeme…
Kuřecí prsa nakrájíme na slabé plátky. Každý plátek mírně osolíme, opepříme barevným pepřem a naklepeme paličkou. Maso naložíme na několik hodin do marinády z uvedených…
Na středně rozpálenou pánev se 3 lžícemi oleje rozložíme do vyšší vrstvy okořeněné brambory a snažíme se vytvořit placku. Pečeme, dokud zespodu nezezlátne, pak otočíme …
Brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme najemno. Brokolici nakrájíme na větší kusy.Na řepkovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme brambory a zalijeme…
Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus.Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou…
Těstovinové "halušky" nejsou sice tím pravým, ze Slovenska pocházejícím jídlem, ale nočky pod tímto názvem jsou častou a oblíbenou přílohou. Mohou ale být i…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na trošce tuku, rozdrobíme droždí a za stálého míchání osmahneme, až se droždí rozpustí, voní a má zlatavou barvu.Zalijeme vývarem nebo…