Tvarůžková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenAromatické Olomoucké tvarůžky jsou vhodné do redukčního jídelníčku díky nízkému obsahu tuků a vysokému obsahu bílkovin. Připravit z nich můžete lahodnou pomazánku, která…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Aromatické Olomoucké tvarůžky jsou vhodné do redukčního jídelníčku díky nízkému obsahu tuků a vysokému obsahu bílkovin. Připravit z nich můžete lahodnou pomazánku, která…
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a jemně pokapeme olejem.Lososa natrháme nebo nakrájíme na středně velké kousky. Lososa osolíme, opepříme.Na pánvi s…
Křen má spoustu využití ať už ve studené, nebo v teplé kuchyni. Připravit z něj můžete třeba lehce štiplavou smetanovou omáčku s plátky rozpadajícího se hovězího masa.…
Houby letos nerostou nebo do lesa máte dalekou cestu? I tak si můžete připravit výborné houbové jídlo z koupené hlívy ústřičné. Jemná smetanovo-houbová omáčka s…
Vepřenky jsou vlastně karbanátky z mletého masa. V tomto receptu smícháme mleté maso s kořením, vejci, trochou smetany a strouhankou a tvoříme placky. Ty poté pečeme na…
Do pekáče dáme krůtí medailonky. Osmažíme jemně cibulku (na kolečka) společně se žampiony, ty pokapeme worč. omáčkou a zalijeme tím maso, které osolíme a posypeme…
Dáme vařit vodu na těstoviny.Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a dozlatova opečeme kuřecí maso nakrájené na kousky, které jsme osolili a opepřili. Opečené maso…
Špenát je jedním z nejpoužívanějších druhů listové zeleniny. K dostání je celoročně, ať už mražený nebo jeho čerstvě natrhané listy. Nemá příliš výraznou chuť a proto ho…
Snad každá rodina si hýčká svůj jedinečný recept na polévku z kysaného zelí. Ať již "červená", nebo "bílá". S bramborami nebo bez. S uzeným masem nebo s klobáskou -…
Bramborové noky s čerstvým špenátem orestovaným na slanině jsou hotové během pár minut. Můžete však připravit i domácí noky a povýšit tak svůj kulinářský výtvor o level…
Do vyváženého jídelníčku patří také ryby, které jsou plné zdraví prospěšných látek. Nejoblíbenějším druhem ryby je bezesporu losos, jehož maso je velice chutné. Příprava…
Tradiční zelňačka v neobvyklé, ale dokonalé kombinaci! Kysané zelí, voňavé koření a sladké tóny sušených švestek tvoří polévku, která překvapí a zahřeje. Tento…
Polévku z řapíkatého celeru připravíme snadno a rychle. Řapíkatý celer ji dodá příjemnou svěží chuť, smetana na závěr polévku zjemní a dodá ji správnou konzistenci.…
Krémové zeleninové polévky jsou oblíbené pro svoji rychlou přípravu. Díky nim je možné zařadit do jídelníčku i zeleninu, kterou by rodina odmítla. Třeba polévka z…
Gnocchi patří k italské klasice a skvěle si rozumí s různými omáčkami. Smetanová omáčka s uzeným sýrem, ochucená bazalkou, skvěle doplňuje kousky restovaného lososa.…
Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme.Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.Na pánvi rozpálíme olej s máslem…
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane výrazná po zelenině…
Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme společně s očistěnými a nakrájenými brambory vařit do vývaru.Po změknutí vše rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a oříškem.…
Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…
Kuřecí maso ovoněné kombinací bylinek, česneku a cibule ve smetanové omáčce se hodí jako rychlá večeře nebo vydatný oběd. Pro milovníky omáček na těstoviny je to ideální…
Kuřecí kousky s jablky a kari kořením provoní svou orientální vůní kuchyni a budou do půl hodiny na stole. Podávat je můžete například s rýží, těstovinami nebo…
Pravděpodobně každý zná klasické marmeládové koblížky. Už jste ale zkoušeli připravit tyto dozlatova smažené bochánky s vanilkovým krémem? Sice jsou o něco pracnější,…
Hovězí maso, rozpadající se na jazyku, okořeněné pepřem a česnekem, dušené ve vývaru s hebkou bramborovou kaší. Klasická úprava hovězího masa, která je ideální jako…
Dýňová polévka se smetanou je lahodný a krémový pokrm, který skvěle zahřeje v chladnějších dnech. Sladkost dýně v kombinaci s jemnou smetanou vytváří dokonale vyváženou…