Koprová omáčka s vepřovým masem
Recept ještě nebyl hodnocenKoprovku buď milujeme, nebo nenávidíme. Ti, kteří kopr alespoň tolerují, si mohou pochutnat na vonící krémové omáčce s houskovým knedlíkem, masem a vařeným vejcem.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koprovku buď milujeme, nebo nenávidíme. Ti, kteří kopr alespoň tolerují, si mohou pochutnat na vonící krémové omáčce s houskovým knedlíkem, masem a vařeným vejcem.
Lahodná a jemná polévka plná fazolí a hub je výborný nápad na oživení jídelníčku. Houby polévce dodají šmrnc a fazole jsou zásobárnou plnohodnotných bílkovin. Dali byste…
Zapečené maso je vždy velmi vděčný pokrm, protože je připravený téměř bez práce i nádobí. Stačí naskládat pár základních surovin do pekáčku a vložit do trouby. Pokud vám…
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se…
Bramborové noky s čerstvým špenátem orestovaným na slanině jsou hotové během pár minut. Můžete však připravit i domácí noky a povýšit tak svůj kulinářský výtvor o level…
Pokud nemáte doma myslivce, na zaječí maso, které bylo dříve běžně dostupné, asi nenarazíte. Ale lze takto nadivoko připravit i maso králičí, které je velmi zdravé, málo…
Máte chuť na omáčku, co má říz? Zkuste křenovou. Česká klasika, která se z našich jídelníčků téměř vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená…
Klasická polévka s párkem je velmi oblíbená. Párky, brambory a silný vývar tvoří výbornou chuť této polévky. Na závěr ji zjemníme smetanou a abychom ji dodali krásnou…
K přípravě tohoto výborného maďarského pokrmu orestujeme vepřové maso na sádle, cibuli a slanině a poté dusíme. Přidáme žampiony, zakysanou smetanu a mléko a vaříme,…
Losos je chutná a zdravá ryba a jeho příprava je rychlá a jednoduchá. Osmažený filet, přelitý sametově jemnou smetanovou omáčkou zvýrazněnou hořčicí, medem a citronovou…
Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na špalíky a spolu s kostkami brambor jej dáme do hrnce. Kousek zelené části pórku si ponecháme na dozdobení polévky na talíři. Přidáme…
Obědy z jednoho pekáčku jsou oblíbené hlavně pro svojí nenáročnost. Postačí jen všechny suroviny zapéct v troubě a skvělé jídlo na světě. Mlété maso pod peřinkou z…
Dáme vařit vodu na těstoviny.Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a dozlatova opečeme kuřecí maso nakrájené na kousky, které jsme osolili a opepřili. Opečené maso…
Je mnoho receptů jak udělat zelňačku. Vyzkoušejte tuto jednoduchou a vynikající bílou zelnou polévku z čerstvého zelí, která dokonale provoní domov a skvěle chutná.…
Do pekáče dáme krůtí medailonky. Osmažíme jemně cibulku (na kolečka) společně se žampiony, ty pokapeme worč. omáčkou a zalijeme tím maso, které osolíme a posypeme…
Z mouky, vajíčka, hladké mouky a špetky soli uděláme těsto na palačinky. Na několika kapkách oleje nasmažíme. Každou palačinku natřeme tvarohem umíchaným s vajíčkem,…
Barevné fazole, já mám nejradši ty velké, namočíme na 24 hodin. Vodu vylejeme a v nové vodě asi do poloviny hrnce necháme fazole vařit se solí, celým pepřem, novým…
Srnčí maso je velice jemné, svíčkovou doporučujeme k minutkové úpravě v podobě medailonků, vzhledem k její křehkosti upřednostňujte úpravu vcelku. Srnčí maso obsahuje…
Pokud chcete uvařit jednoduchý levný oběd, je pro vás kuře na paprice správnou volbou. Při přípravě můžete použít i části drůbeže, které se nehodí na pečení, například…
Tuto jednoduchou omáčku uvaříme z brambor a chřestu, zahustíme ji a na závěr přidáme kopr, který ji dodá svou zajímavou chuť. Můžeme ji podávat s gnocchi, vařeným vejcem…
Šťavnaté vepřové plátky, pomalu vařené v aromatické omáčce, se rozplývají na jazyku. Pomalé vaření zajišťuje, že maso bude krásně měkké a dokonale prolnuté s chutí…
Kuřecí prsa rozřízneme podélně tak, abychom je mohli otevřít jako knihu. Maso osolíme. Dovnitř vložíme sušenou šunku, sušená rajčata a lístky bazalky. Můžeme sepnout…
Jednoduchý a lahodný, takový bude oběd podle tohoto receptu. Brambory budou díky smetaně vláčné a krémové, zatímco kůže na kuřeti do křupava vypečená a masíčko šťavnaté.…
Květák se dá připravovat na stovky způsobů. V tomto receptu je zapečený s bramborami, hermelínem a šunkou a vše doplňuje smetanová omáčka. Nechybí ani krustička…