Zelená levná polévka
Recept ještě nebyl hodnocenŠpenát přebereme, důkladně ho propereme a nahrubo nasekáme. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku a zbytek květu. Hrášek a mrkev omyjeme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špenát přebereme, důkladně ho propereme a nahrubo nasekáme. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku a zbytek květu. Hrášek a mrkev omyjeme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na…
Máslo nakrájíme na kousky a smícháme s moukou a solí. Důležité je pracovat rychle. Vytvoří se vločkovitá směs, ke které přidáme několik lžic vody a vypracujeme z…
Maso nakrájíme na kousky.Orestujeme ho na sádle, přidáme koření, osolíme, opepříme, podlijeme vodou. Přidáme pórek a zelí pokrájené na drobno a dusíme do změknutí…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Pokud použijeme domácí flíčky nebo mašličky, uvaříme jak jsme zvyklí. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do větší…
Zelí a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme s trochou soli a rukou promneme.Přidáme nakrájenou cibuli, papriku, nastrouháme šunku.Dále přidáme křenovou…
Prsa rozkrojíme podélně na poloviny, abychom měli 4 kusy.Zlehka naklepeme přes fólii a osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Pak maso obalíme v hladké…
Cibuli, česnek a bramboru oloupeme. Cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek na tenké plátky a bramboru protlačíme kulatým kráječem na zeleninu.Sýr nastrouháme na…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe slaninou.Na každý plátek položíme vajíčko a pevně zabalíme, spíchneme párátkem nebo svážeme…
Nevíte co uvařit k dnešnímu obědu či večeři? Zkuste tato kuřecí stehna s francouzským nádechem v podobě dijonské omáčky. Zeleninový knedlík jako příloha z tohoto jídla…
Česká kuchyně je výtečná, někdy to však chce změnu. Kdo jste milovníci kořeněných jídel, tak to je přesně pro vás. Masové kuličky v lahodné omáčce z rajčatového pyré a…
Smažené kosmatice jsou pochoutkou už našich babiček. Ovšem zde je těsto na smažení vylepšeno přidáním banánu, který chuť smažených bezových květů ještě vylepšuje. Zkuste…
Oblíbenou sójovou tyčinku Margot si můžete vychutnat i ve formě zmrzliny. Zmrzlinu připravíte jednoduše ze smetany, jogurtu a nastrouhané tyčinky Margot. Zmrzlina díky…
Vše pro rychlý letní oběd! Květák je v cukuletu hotový, nočky za pár minut. A vejce dodají bílkovinu. Prostě ideální pokrm pro teplé letní dny, kdy chcete být v kuchyni…
Hlíva je jednou z mnoha oblíbených hub. Její variabilnost nám přináší nespočet možností, jak ji připravit. Jedním z nich je také hlíva na paprice. Ano, jako kuře na…
Najít vatovec nebo-li pýchavku je radost. Jemná chuť a opravdu hodně hmoty na kuchyňskou úpravu. Proč ale opakovat stále stejné recepty? Zkuste naši chutnou směs k…
Směs kuřecího masa a kořenové zeleniny doplňuje sladké, šťavnaté mango. Podáváme ji se smetanovou omáčkou a jídlu dodáme říz trochou strouhaného křenu. Vyzkoušejte tuto…
Jemná hrášková polévka nezvykle přichucená mátou s nevšední polévkovou vložkou v podobě bílkových noků. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina, zralá…
Pokud najdete pýchavku a už vás nebaví ji stále jen smažit jako řízek, můžete si jí připravit třeba na smetaně podle tohoto receptu. Dobře provařené houby pikantně…
Rýže je dobrým zdrojem škrobu, bílkovin a vlákniny, ale neobsahuje lepek. Ve spojení s mořskou štikou, také nazývanou hejk, která má bílé maso, je pevnější struktury a…
Naše babičky znaly spoustu způsobů, jak z pár obyčejných surovin vykouzlit vynikající jídlo. Stejně tak je tomu u dezertu, ve kterém zapečeme vrstvy vařených brambor…
S podzimem přichází i sezóna dýní, kterou můžeme využít na mnoho způsobů. Smetanová dýňová omáčka bude skvěle chutnat v kombinaci s jemným a šťavnatým, příjemně…
Ochutnejte tyto výborné krůtí rolky. Nejprve připravíme omeletu se sýrem, šunkou, paprikou a jarní cibulkou. Tou naplníme krůtí plátky, opečeme je na oleji a poté dusíme…
Roládky z vepřové kýty jsou plněné uzeninami a proužky papriky s mrkví, které dělají zajímavou strukturu na řezu. Jako přílohu k nim podáváme dušenou kedluben na másle a…
Florentýnky jsou původně, jak už název napovídá, ze slunné Itálie, zabydlely se ale i u nás a díky své lahodné chuti jsou k dostání na pultech cukráren po celý rok.…