Japonská houbová polévka -きのこスープ
Recept ještě nebyl hodnocenShitake rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny dle velikosti, hlívu zbavenou tuhých částí natrhejte na kousky, u hub shimeji pouze odkrojte konce tření.Česnek oloupejte a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Shitake rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny dle velikosti, hlívu zbavenou tuhých částí natrhejte na kousky, u hub shimeji pouze odkrojte konce tření.Česnek oloupejte a…
Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, čili papričku na kousky. Vývar nebo vodu přiveďte v hrnci k varu, vhoďte zázvor, čili, přidejte sójovou omáčku, olej a…
Nejprve cibuli rozpůlíme, sloupneme a dáme do misky se studenou vodou, aby při krájení neslzely oči. . Nakrájíme očištěné maso na plátky přes vlákno, poté na nudličky a…
Lilek nakrájíme na půlkolečka, dáme do větší misky, osolíme a promícháme. Přendáme do cedníku, který umístíme nad misku a necháme lilek orosit a okapat. Zatím v hluboké…
Do rendlíku dejte olej, kari pastu a nechte rozvonět. Kari pastu lze vynechat, použijte pak dvojnásobné množství čili. Přidejte cukr, arašídy, naklepané stéblo citrónové…
Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme tymián, cukr, česnek a promícháme. Do této marinády dáme nejlépe přes noc nebo alespoň na 2 hodiny marinovat kachní prsa, kterým…
Smícháme mleté vepřové maso, světlou sójovou omáčku, řepkový olej, sezamový olej a bílý mletý pepř. Dáme stranou, necháme marinovat. Občas promícháme. Dáme vařit rýži…
Zapneme troubu na 200°C a pekáček vyložíme pečícím papírem. Květák rozebereme na malé růžičky, poklademe do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme 15-20 minut. Měl by…
Zeleninová směs má v naší kuchyni velmi široké možnosti uplatnění. Můžeme jí podávat s přílohou jako hlavní jídlo nebo jí použít jako základ pod maso. Zcela jistě jí…
Nejprve si připravíme zálivku. Do teplé vody vsypeme cukr a důkladně ho rozmícháme, pak přilijeme rybí omáčku a limetkovou šťávu a přidáme najemno nakrájenou papričku a…
Rychlovka z kuřecích jater, která přivane trochu Asie i k vám domů. Pokud máte doma wok, je to výhra. Příprava stir-fry je vhodná zejména pro tyto pánve. Vše je spolu…
Výhodou kuřecího masa je jeho jednoduchá příprava. Zároveň se nemusí dlouho marinovat, jelikož snadno natáhne chutě koření. S tímto receptem tak připravíte skvělé…
Krémová smetanová omáčka s kuřecím masem zachutná dětem i dospělým. Vyladěná chuť omáčky a jemné dobře podušené maso bude skvělá volba k těstovinám i knedlíkům. Zkuste…
Játra patří mezi snadno dostupnou surovinu a pokrm minutkové přípravy, u kterého platí, že méně je více. K játrům stačí přidat cibulka, slanina a pórek. Takhle vynikne…
Kung-pao s květákem a hlívou je vegetariánská variace na tradiční asijský pokrm. Příprava je velmi snadná a rychlá a pokrm je velmi zdravý. Věřte, že i na pokrmu bez…
Krásně žlutá rýže a směs kuřecího masa se zeleninou potěší už na první pohled svou krásnou, barevnou kompozicí. A co teprve, až ji ochutnáte. Příprava není složitá a…
Ochutnejte toto jednoduché a rychlé zeleninové jídlo, které můžete podávat jako samostatný pokrm nebo přílohu k masu. Vše připravíte během chvilky na pánvi. Lilek a…
Využijte náš recept, podle něhož z odřezků prsního kuřecího masa vytvoříte nápaditou masovo-zeleninovou směs s jemnou a lahodně ochucenou omáčkou. Jako příloha se hodí…
Připravte si chutný a zdravý pokrm z bulguru s hlívou ústřičnou a zeleninou. Tato kombinace celozrnné obiloviny a čerstvé zeleniny nabízí vyvážený zdroj vlákniny,…
Vyzkoušejte přípravu kuřecího masa se zeleninou v lehce indickém stylu. Skvěle k tomu poslouží směs koření Tandoori, která dodá jídlu krásné aroma a její použití je…
Očištěné kuřecí prsní maso nakrájíme na dlouhé proužky a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme ingredience na marinádu, dobře zapracujeme do masa, uzavřeme misku a dáme do…
Rýži opláchneme a usmahneme na másle. Po té přilijeme většinu vody v poměru se sójovou omáčkou podle chuti tak, aby to dalo zhruba 500 ml. Rýži dále NESOLÍME. Přivedeme…
Slaninu nakrájenou na kousky opečeme do křupava. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a po zesklovatění i papriku. Společně chvíli restujeme.Přisypeme scezené fazole a…
Očištěné maso nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Pokud použijeme čerstvé houby, očistíme je a nakrájíme na plátky. Sušené předem namočíme nebo…