

Hoisin kuřecí s udon nudlemi
Suroviny 2-3 porce
- 300 g kuřecí prsa nakrájená na malé kostky
- 4 velké nebo 8 malých žampionů
- olej na smažení
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 plátky zázvoru
- 2 jarní cibulky nasekané
- omáčka
- 1/2 lžíce sezamového světlého oleje
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 1/2 lžíce sriracha omáčky
- 2 lžíce hoisin omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 100 ml kuřecího vývaru /jiný nebo voda
- 1 lžička škrobu (kukuřičný, tapiok, solamyl)
- čerstvě mletý pepř podle chuti
- 1-2 balení udon nudlí
Postup přípravy receptu
Nudle uvaříme podle pokynů na obalu, 1 balení vystačí na 2 menší nebo 1 velkou porci. Scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme stranou, nebo je uvaříme (3 minuty), až bude maso hotové.
Na omáčku dáme všechny suroviny do misky a prošleháme dokud se nespojí. Velké žampiony nakrájíme na plátky, malé rozpůlíme. Maso nakrájíme na velikost soust, cibulky na špalíčky.Maso dáme smažit na krátkou dobu do rozpálené vyšší vrstvy oleje, když začne zlátnout, přidáme žampiony a ještě krátce smažíme - je to velmi rychlé. (Olej scedíme do malého kastrůlku a můžeme opakovaně použít jelikož vše bylo rychle hotové a olej není přepálený).
K masu se žampiony přidáme olivový olej, zahřejeme, přidáme nasekaný česnek, zázvor, špalíčky cibulek,
orestujeme a po chvilce vlijeme omáčku. Promícháme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve vývaru nebo vodě. Podáváme s udon nudlemi čerstvě uvařenými nebo již uvařené předem přímo vmícháme a prohřejeme, posypeme nasekanou zelenou cibulkou a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Mám raději nudle zvlášť a posypané na talíři ještě smaženou cibulkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hoisin kuřecí s udon nudlemi
K receptu nejsou žádné komentáře.