Hoisin kuřecí s udon nudlemi

Drůbeží maso Doba přípravy: do 30 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: do 30 minut 0 názorů

Suroviny 2-3 porce

300 g kuřecí prsa nakrájená na malé kostky
4 velké nebo 8 malých žampionů
olej na smažení
1 polévková lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 plátky zázvoru
2 jarní cibulky nasekané
omáčka
1/2 lžíce sezamového světlého oleje
1 lžíce světlé sójové omáčky
1/2 lžíce sriracha omáčky
2 lžíce hoisin omáčky
2 stroužky česneku
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
100 ml kuřecího vývaru /jiný nebo voda
1 lžička škrobu (kukuřičný, tapiok, solamyl)
čerstvě mletý pepř podle chuti
1-2 balení udon nudlí

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme podle pokynů na obalu, 1 balení vystačí na 2 menší nebo 1 velkou porci. Scedíme, propláchneme studenou vodou a dáme stranou, nebo je uvaříme (3 minuty), až bude maso hotové.
    Na omáčku dáme všechny suroviny do misky a prošleháme dokud se nespojí. Velké žampiony nakrájíme na plátky, malé rozpůlíme. Maso nakrájíme na velikost soust, cibulky na špalíčky.

  2. Maso dáme smažit na krátkou dobu do rozpálené vyšší vrstvy oleje, když začne zlátnout, přidáme žampiony a ještě krátce smažíme - je to velmi rychlé. (Olej scedíme do malého kastrůlku a můžeme opakovaně použít jelikož vše bylo rychle hotové a olej není přepálený).

  3. K masu se žampiony přidáme olivový olej, zahřejeme, přidáme nasekaný česnek, zázvor, špalíčky cibulek,
    orestujeme a po chvilce vlijeme omáčku. Promícháme a zahustíme škrobem rozmíchaným ve vývaru nebo vodě. Podáváme s udon nudlemi čerstvě uvařenými nebo již uvařené předem přímo vmícháme a prohřejeme, posypeme nasekanou zelenou cibulkou a ihned podáváme.

Poznámka od kuchařky

Mám raději nudle zvlášť a posypané na talíři ještě smaženou cibulkou.

Komentáře k receptu Hoisin kuřecí s udon nudlemi

K receptu nejsou žádné komentáře.