Smažený vepřový "španělák"

BILKOVAI Kuchařka:

Doba přípravy: 40 min. PT0H40M 4 porce Vepřové maso 23 názorů

519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
plnotučná hořčice
pepř
sůl
uzený špek
2 vejce uvařená na tvrdo
kyselé okurky (nakladačky)
2 kvalitní špekáčky
2 vejce na obalení
hladká mouka
strouhanka
olej
máslo
brambory
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový plátek naklepeme, osolíme a opepříme. Plátek potřeme plnotučnou hořčicí. Na to poklademe špalíček špeku, 1/4 vejce, špalíček špekáčku a špalíček okurky. Vše zavineme a sepneme párátkem.

  2. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných osolených vajíčkách a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje (nejlépe ve fritovacím hrnci) do zlatova. Podáváme s vařenými brambory politými rozpuštěným máslem.

Poznámka

Zdroj: SRecepty

Je to velmi zajímavá a chutná verze smaženého závitku.:-)

Z kousků masa jsem udělala špíz "španělák"

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený vepřový "španělák"

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo