

Krůtí srdce na špeku s řapíkatým celerem
Suroviny 6-8 porcí
- 1 kg krůtích srdcí
- 1 větší cibule
- 20 dkg uzeného špeku
- 4 stonky řapíkatého celeru
- 1 kostka Masoxu
- hladká mouka
- pepř
- petrželová nať
- sůl
Postup přípravy receptu
Na kostičky nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme na jemno nakrájenou cibuli.
Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné nevzhledné části, přepůlíme a nakrájíme podélně na nudličky. Srdce propláchneme.
Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme.
Podlijeme vodou tak aby se maso dusilo. Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu. Dusíme do měkka cca 45 minut.
Mezitím si odloupneme 4 stonky řapíkatého celeru a nakrájíme na menší kousky.
Posekáme petrželovou nať a vše vložíme k dušenému srdci. K zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k masu.
Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo. Podáváme s bramborem nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Celer dodal pokrmu velmi příjemnou chuť a vůni.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí srdce na špeku s řapíkatým celerem
-
Ottíku!doufám,že ti nebude vadit,já si pozměnila maso,protože srdce nebylo, dala jsem kuřecí masíčko.Po dlouhé době jsem totiž sehnala řapíkatý celer a chtěla jsem ho uplatnit někde a našla tvůj recept.Jinak to je vynikající a doufám,že se nezlobíš
Přidala jsem fotečku a jestli to bude vadit ,tak ji smáznu.
-
Je to mňamka mňamózní !!!
-
Ottíku, jen jsem na topky na pár minut vlítnul, upoutal mě název receptu a udělal jsem moc dobře, že jsem na něj kliknul. Špíznul jsem na ingredience
a není co řešit.
+5
-
Vypadá to úžasně