

Kroupová smaženice
Suroviny 2 - 3 porce
- 1 cibule
- 80 g uzeného špeku
- 200 g předem uvařených krup
- cca 3 stroužky česneku, dle chuti
- drcený kmín
- pepř mletý
- majoránka
- sůl
- cca 6 vajec, dle velikosti
Postup přípravy receptu
Drobně pokrájenou cibuli dáme do pánve s na kousky pokrájeným špekem a společně osmažíme lehce dozlatova. Ke konci smažení přisypeme rozvonět i jemně nasekaný česnek a cca půl lžičky drceného kmínu. Přisypeme scezené, okapané kroupy, které necháme řádně prohřát. Dochutíme je solí, pepřem a majoránkou dle chuti, přilijeme vejce, která necháme za občasného promíchání srazit. Vejce by měla zůstat vláčná, nevysušená.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo jen tak, s kyselou okurkou, řepou, zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Rychlé, syté, levné jídlo. Pro obměnu, můžeme nakonec do kroupové smaženice nasypat hrst na malé kostičky pokrájeného uzeného sýru.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kroupová smaženice
-
Eja57: ...bylo mi potěšením
-
Podle ocekavani to bylo
děkuji za výborný nápad, s kyselou okurčickou
-
...mám radost, že se vám tahle rychlovka líbí
...dával jsem kroupy nedávno do uzené polévky a od té doby, je o ně permanentní zájem
, tak se snažím vyhovět a nebýt nudný
Eja57: ...ano...dík za důvěru a dobrou chuť
bystrouska: ......zrychlení z 0 na 100?
yanull: ...přesně tak, není zač
-
Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den, ale buchty z bílé mouky sotva jednou za týden ....toto platilo za dob našich babiček, v dnešní době je to obráceně, kroupy jsou zdravé a tělu prospěšné, díky za tento recept
-
Vypadá to skvěle , určitě někdy vyzkouším, ale jen o ví kendu
-
Jiří, vlastní nápad? Geniální
Zítra jdu do toho.