Závin z listového těsta se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud hledáte inspiraci, čím pohostit návštěvu nebo vás prostě jen honí "mlsná", recept na slaný závin z listového těsta vás rozhodně nezklame. Je snadný, rychle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 104 kJ / 25 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
| Tuky | 0,40 g |
| – nasycené | 0,06 g |
| – nenasycené | 0,18 g |
| –– mononenasycené | 0,02 g |
| –– polynenasycené | 0,16 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 36 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 1,60 g |
| – cukry | 0,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pokud hledáte inspiraci, čím pohostit návštěvu nebo vás prostě jen honí "mlsná", recept na slaný závin z listového těsta vás rozhodně nezklame. Je snadný, rychle…
Palačinky nemusíme připravovat jen na sladko, jak je obvyklé. Takto připravené a zapečené palačinky můžeme podávat i jako lehký oběd nebo večeři. Dobře ochucený špenát…
Lasagne mají v Itálii, zemi svého původu, stovky variant. Jsou oblíbené pro snadnou přípravu a hlavně pro chutný výsledek vaření. Právě proto se zabydlely i v českých…
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme povolený špenát a rozetřený česnek. Osolíme, opepříme a necháme vydusit přebytečnou vodu. Každou palačinku…
Špenát uvaříme a přidáme asi hrnek vody. Zahustíme jíškou a provaříme. Osolíme, opepříme, přidáme v trošce mléka rozšlehané dvě vejce a prolisovaný česnek. Podáváme s…
Kdo by nemiloval palačinky? Toto jednoduché a vděčné jídlo většina z nás zná ve sladké variantě. Zkuste tentokrát verzi naslano. Překvapí vás jejich netradiční chuť.…
Špenát umyjeme a osušíme.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Přidáme polohrubou mouku a opečeme na oleji.Přidáme špenát a krátce za stálého míchání vaříme …
Cibuli a česnek vložíme do pekáče. Maso osolíme a dáme k cibuli a česneku.Přidáme veškeré koření. Podlijeme vodou, dáme trochu sádla a dáme péct.Orestujeme cibuli,…
Špenátové špagety se slaninou spojují svěží chuť listového špenátu s křupavou slaninou a jemnou smetanovou omáčkou. Ideální recept na jednoduchý, ale výjimečně chutný…
Tuto výbornou polévku připravíme ze špenátu, který chvilku povaříme spolu se smaženou cibulí, česnekem a bramborou v mléce. Na závěr ji rozmixujeme a podáváme se…
Do hrnce si dáme olej a v něm osmahneme cibuli na proužky a česnek na plátky.Přidáme cizrnu i s vodou, ve které byla namočená,pak česnek, bobkový list, všechny bylinky…
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle…
Zkuste letos dodržet tradici a připravte si na Zelený čtvrtek špenátovou polévku. Stačí jednoduchá cibulová jíška a trocha špenátu a za chvilku je polévka na stole. Na…
Připravíme kuřecí vývar a vařené kuřecí maso nakrájené na kousky. V hrnci nebo na pánvi osmažíme na oleji pár minut cibulku, pak česnek nakrájený na plátky, poté…
Do kastrolu dáme trochu oleje, necháme rozpálit, přidáme celou cibuli nakrájenou na jemno, všechny stroužky česneku, které jsme rozmačkali v lisu na česnek. Necháme…
Masové rolády mají u nás dlouholetou tradici. Jsou podávány jako hlavní chod, ale také jako studené pohoštění. Stejně tak můžete připravit a servírovat tuto masovou…
Na lžíci olivového oleje opečeme kousky anglické slaniny a proužky cibule. Přidáme čtvrtky očištěných žampionů a opečeme je za stálého míchání do zlatova. Ztlumíme…
Panenky odblanime a rozrizneme na plat. Takto pripravene maso osolime, opeprime cerstve mletym peprem a posypeme susenou bazalkou. Dale poklademe platky sunky Prosciutto…
Brambory, opečené na pánvi společně se špenátem, vejci, zalité smetanou jsou ideálním obědem, když nemáte moc času a doma máte jen pár surovin. Nenáročný a rychlý pokrm…
Snad žádná sváteční polévka se neobejde bez knedlíčků. Silný kuřecí nebo hovězí vývar můžete doplnit nadýchanými a jemnými knedlíčky se špenátem. Jejich příprava je…
Filety ze sumce si omyjeme, musíme s ním opatrně, protože jak je zbavený kostí, je křehký. Osolíme, pomažeme prolisovaným česnekem, posypeme majoránkou a pokapeme…
Pohanka posiluje imunitu, detoxikuje organismus, je přirozeně bezlepková a má jemnou oříškovou chuť. Její příprava je snadná a přidáte-li k ní oblíbenou zeleninu a sýr…
Muffiny v jarním či velikonočním pojetí upečeme tentokrát naslano. Těsto doplníme mladým špenátem nebo kopřivami, slaninou, sýrem a vejci. Muffiny podáváme teplé k…
Špenátové karbanátky s tofu potěší vegetariány i milovníky zdravých jídel. Příprava je snadná a rychlá a určitě ji zvládnou i začátečníci. Do karbanátků můžete přidat i…