Posvícenské koláčky
Recept ještě nebyl hodnocenMálokde už se slaví posvícení, ale posvícenské koláčky se pečou pořád. Posvícení se původně slavilo ve výroční den posvěcení místního kostela a bylo třeba vystrojit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Málokde už se slaví posvícení, ale posvícenské koláčky se pečou pořád. Posvícení se původně slavilo ve výroční den posvěcení místního kostela a bylo třeba vystrojit…
Květák je u nás k dostání celoročně. Je to skvělá zelenina, ze které připravíte mnoho různých pokrmů. V tomto receptu použijeme květák na nákyp. Ke květáku přidáme sýr,…
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Křehké těsto se šťavnatými jablky vás uchvátí dostupnými surovinami i jednoduchou přípravou. Výsledný jablečný koláč ovšem chutná jako z té nejlepší kavárny či cukrárny.
Nádivka patří k Velikonocům stejně jako vařená vejce. Rychlou a nenáročnou variantu této tradiční pochoutky připravíte podle našeho receptu. Z dostupných surovin tak…
Přichystejte na váš slavnostní stůl výborný ořechový dort podle našeho osvědčeného receptu. Vyzkoušejte jednoduchou přípravu korpusu, poté dozdobte podle svých…
Kuličky z mletého masa mají rádi děti i dospělí. Konzumovat je můžete v několika různých obměnách. Třeba s přílohou v podobě brambor, nebo jimi můžete doplnit rajskou,…
Nemáte zrovna po ruce maso? Zkuste rychlé a křupavé řízečky ze sýru a rohlíků. Bude z nich dobrý oběd nebo večeře, která zasytí. Podávat je můžeme také s čerstvým…
Kuřecí maso je skvělé pro svou nenáročnou přípravu a krátkou tepelnou úpravu. Plátek z kuřecího prsa můžeme naplnit sýrem a zabalit do rolky. Tu obalíme slaninou a…
Hot dogy, tedy po našem párky v rohlíku, nesmí chybět snad na žádné události a oslavě. S našim receptem je můžete pozvednout zase o úroveň výš. Párky zabalte do plátku…
Jedním ze sladkých pokrmů, které jsou u nás v oblibě, jsou ovocné knedlíky. V tomto receptu však nebudeme balit ovoce do těsta, nýbrž vytvoříme malé knedlíčky, které až…
Sklizeň cuket je již v plném proudu a pokud hledáte využití, jak využít jejich úrodu, přijde každý cuketový recept vhod. Dozlatova usmažené placičky s eidamem budou…
Platýse osušíme, osolíme a opepříme.Pekáček si vymažeme máslem a poklademe jej kolečky cibule.Na cibuli položíme platýse, posypeme jej strouhankou, podlijeme vínem a…
Křehký jablečný závin ze šlehačkového těsta vás překvapí svou jemností a bohatou jablečnou náplní s rozinkami a ořechy. S těstem se výborně pracuje a je rychle hotové.…
Tradiční moučník na nedělní odpoledne je dozajista bábovka, to věděly už naše babičky. Receptů na tu perfektní a nadýchanou je přehršel. Vyzkoušejte vláčnou bábovku s…
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky je lahodný a výživný dezert, který spojuje jemnou strukturu kuskusu s krémovým tvarohem a sladkostí šťavnatých jablek. Tento lehký…
Pletenec pečený ve formě nás na řezu zaujme krásnou kresbou náplně. Pro tento moučník jinak řečený "babka" si můžeme zvolit náplň ořechovou, makovou, povidlovou,…
Císařské řízky jsou lehce pikantní verzí klasických řízků. Místo syrového masa se používá uzená krkovice nebo plec, která se před obalením důkladně potře česnekem.…
Tento recept je skvělou volbou pro milovníky hub a příznivce rychlých a výživných jídel, která si užijí jak při rodinné večeři, tak i pohodovém víkendovém obědě. Opečená…
Řezy s pudinkovým krémem a švestkami jsou lahodným spojením vláčného piškotového těsta, jemného vanilkového krému a sladkokyselých švestek. Tento dezert v sobě snoubí…
Květák má v naší kuchyni své stálé místo. Tato lehce nasládlá zelenina obsahuje spoustu vlákniny a zvládne tak zasytit na delší dobu. Nevíte co z něj připravit? Vsaďte…
Lehký, zdravý a chutný oběd nebo večeře, potěší nejen vegetariány. Květák je bohatý na vlákninu, vitamíny a minerály. Díky česneku a výraznému koření získají placičky…
Sýrové koule smažené v trojobalu z kukuřičných lupínků jsou skvělým předkrmem. Výborně chutnají samostatně s tatarkou nebo jiným dipem. Pokud je doplníme o čerstvý…
Všechnu zeleninu, tj. mrkev, celer, petržel, květák, kedlubnu podle druhu oloupeme, očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Pórek nakrájíme na půlkolečka…