Játrová sekaná

Domácí pekárna Doba přípravy: 2 hodiny 21 názorů

Domácí pekárna Doba přípravy: 2 hodiny 21 názorů

Suroviny

50 dkg vepřového masa
50 dkg vepřových jater
10 dkg slaniny
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
trošku mléka
1-2 rohlíky namočené v mléce s vejci
strouhanka
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Maso, játra a cibuli jemně umeleme, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, mouku, rozmočené rohlíky namočené v mléce s vejci, sůl, pepř, majoránku. Smícháme v polotuhé těsto. Popřípadě dohustíme strouhankou.

  2. Formu (vyndáme háky) vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, pokryjeme zbylou slaninou. Pečeme na "Pečení" 90 minut. Necháme skoro vychladnout ve formě.

Poznámka od kuchařky

Výborné i studené s chlebem. Ňamka.

Komentáře k receptu Játrová sekaná

  • monikaK monikaK

    Dělala jsem v sobotu a doma si ji pochvalovali.Posílám ti bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Dávám bodík,dneska jsem ji udělala,je výborná...nepekla jsem v pekárně,ale vyzkoušela jsem novou silikonovou formu...také jsem přidala koření Domácí sekaná..:yes::yes: přidávám fotku i když se mi moc nepovedla :-S:-D

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Jani, jsem ráda, že se podařilo najít ten program :yes:

    Odpovědět

  • MartinaB MartinaB(autor receptu)

    Ahoj lidičky:-), z kuřecích jater to jde taky, je to možná i jemnější:-p. Zkoušela jsem to i z kuřecího masa ale doma se to moc nechytlo:no:, z vepřového to má lepší šmak.
    Česnek jsem tam nikdy nedala, nevím, ale asi by to mělo trochu jinou chuť.

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Hezký recept, v jednoduchosti je krása, jen pro mé strávníky bych dala kuřecí játra.Bodík je Tvůj Martino.Já po upečení nechávám sekanou z pečky trochu "ošlehnout" v troubě, aby nebyla bledá.Česnek Martino nepřidáváš?

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Co mám DP, mám jí raději a raději a jsem vděčnej za každý nový recept(ať by zněl zvláštně). Moc rád sleduji Cathleen, ale i ostatní. Ten tvůj nápad mne dost zaujal a jistě vyzkouším i když se domnívám, že jater je na to maso moc(Aby to nebylo hořké?),. Věřím, dle mých malých zkušeností, že to bude fajn. +bodík.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    AniCiz vítám tě na Topreceptech :-K!! Na názor na kuřecí játra budeme muset počkat, až co řekne Martina, já osobně bych je klidně dala;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :-K Dobrý večer jsem tu nová..a jen zírám,jaké jste šikulky.
    k tomuto receptu.šlo by použít i kuřecí játra?Samozř.,že maso pak vepřové..

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    shineon ano, to jo, jen to pečení samostatně mi nebylo jasné, už vím, díky Gabinky

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jááá tam ten program máááááá!!! Nemůžu jinak, než říct, že jdem deb.....!!:-)):-)):-)) Je tam, fakt a k tomu se dá nastavit pečení od 10 minut a dáál!! Jééééžišku, díky, díky holky díííky!!:-)):-D:-)):-D:-D:-D Konečně jsem se to dozvěděla;-)

    Odpovědět

  • shineon shineon

    Remková - zamíchat to můžeš v ruce, ne?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani, vzkazík;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já to snad vyfotím...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jani R. - ne Gábi to objevila dobře - Backen - je pečení a je to jen na to pečení, na zadělání a mísení tam máš vepředu názvy

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Gabino program 10 BACKEN tam je, ale to je myslím celý program na zadělání a pečení chleba. Mrknu se, uvidíme;-) Mám v češtině ale jsem technický analfabet:-D:-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: sekaná z domácí pekárny sekaná v domácí pekárně sekaná sekaná s játry sekaná z jater domácí pekárna sekaná pečení v domácí pekárně jak zamíchat sekanou v domácí pekárně výborná domácí sekaná domácí sekaná do formy pečeni v silikonove forme recepy domácí pekárna domácí sekaná pečeně sekaná z kuřecích jater pečení sekáné v domácí pekárně pečení sekané v pekárně přidat játra do sekané kureci jatrova sekana recepy do domácí pekárny recepy pro domácí pekárnu