Sekaná z drůbežího masa

Mleté maso Doba přípravy: 1 hodina 2 názory

Mleté maso Doba přípravy: 1 hodina 2 názory

Suroviny 4-5 porcí

500 g mletého kuřecího masa
1 větší vejce
1 dl smetany 30-33%
3 polévkové lžíce strouhanky
sůl
muškátový oříšek
bílý pepř
1 kávová lžička Vegety
trochu sádla a strouhanky na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso řádně prohněteme se všemi surovinami a dochutíme dle své chuti.

  2. Jemnou masovou směs navršíme do jakékoliv formy, kterou předem vymažeme a vysypeme strouhankou.

  3. Pečeme při 180°C asi 40-50 minut.

Poznámka od kuchařky

Tato sekaná je pečená v domácí pekárně - tam se pekla 1 hodinu. Asi 10 minut před dopečením jsem povrch potřela paprikovou směsí kvůli barvě,

Kuřecí mleté maso je vynikající a ověřená kvalita - z Lídlu.

Komentáře k receptu Sekaná z drůbežího masa

  • hekute hekute(autor receptu)

    MamlajdaD: Ručně, protože formu na pekárnu jsem vymazala a vysypala strouhankou...
    Ale šlo by to tam vymíchat, pak vytáhnout háky a rovnou upéct. Jasně. Ale já jsem měla strach , abych to pak vyklopila. Proto to vymazání předem

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Sekaná vypadá moc chutně, :yes: možná zkusím! ;-):-8 Maso je zamíchané taky v pekárně, nebo ručne v míse? <3:-K

    Odpovědět