Rohlíkový knedlík
Recept ještě nebyl hodnocenRohlíky nakrájíme na malé kousky (kostičky). Do misky rozklepneme dvě vejce a přidáme mléko, vše spolu prošleháme a přidáme k rohlíkům, necháme pár minut stát, aby se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 096 kJ / 262 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 4,80 g |
–– mononenasycené | 2,40 g |
–– polynenasycené | 2,40 g |
––– omega 3 | 1,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rohlíky nakrájíme na malé kousky (kostičky). Do misky rozklepneme dvě vejce a přidáme mléko, vše spolu prošleháme a přidáme k rohlíkům, necháme pár minut stát, aby se…
Dozlatova upečená nádivka, která je díky sněhu z bílků nadýchaná, by o Velikonoce neměla na stole chybět. Příjemně voní po uzeném mase a zelený špenát a petrželová nať…
Jednou z nejoblíbenějších bylinek v české kuchyni je bezesporu čerstvá pažitka. Její jemně pikantní chuť perfektně dochutí jakýkoliv pokrm. Z pažitky můžeme připravit…
Všechnu zeleninu očistíme, nastrouháme na spirálkovém kráječi a promícháme. Ve větší pánvi rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce osmažíme. …
Suroviny na halušky smícháme, přes haluškové síto protlačíme do vroucí vody, vaříme 3 minuty. Na hlubší pánvi vysmažíme slaninu na malé kostičky, vyjmeme na talířek…
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Na jemno nastrouháme i tvrdý sýr.K sýru a bramborám přidáme všechny ostatní suroviny a vypracujeme těsto.Rozehřejeme pánev s…
Recept na velikonoční nádivku se liší kraj od kraje, každá hospodyňka si hájí ten svůj. Nadýchanou a zlatavou nádivku můžeme podávat jen tak, nebo s bramborami či jako…
Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého…
Placky různých chutí jsou velice oblíbeným pokrmem. Na tyto placičky budeme potřebovat směs květáku, mrkve a celeru. Kromě dochucení kořením je doplníme také vajíčky a…
Vychutnejte si tuto lahodnou krémovou polévku z květáku a brokolice, která je díky smetaně opravdu jemná. Horká polévka, podávaná s proužky šunky, křupavými kostičkami…
K přicházejícím svátkům jara patří také velikonoční nádivka. Můžeme do ní také přidat oblíbenou jarní bylinu a to medvědí česnek. Nádivka s uzeným masem, příjemně vonící…
Máslo utřeme se žloutkem a solí. Střídavě přidáváme mouku, strouhaný sýr a smetanu. Nakonec ochutíme muškátovým oříškem, vmícháme rozmrazený špenát a zkypříme ušlehaným…
Brambory a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na céčka, ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou…
Cukety očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vejce, podmáslí a promícháme. Dále přidáváme podle hustoty těstíčka mouku, opět promícháme.Pak ke konci…
Uvařené brambory pokrájíme na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme, přidáme pokrájenou šunku (jeden plátek dáme stranou) a jarní cibulku.Vejce smícháme se zakysanou…
Kuřecí stehna můžete připravit na mnoho způsobů. Vařená kuřecí stehna s pórkovou omáčkou budou vděčným obědem. Příprava není nijak složitá a zaručeně si na nich…
1. Oloupeme a nakrájíme cibuli a polovinu jí smícháme se žloutkem, mletým masem, strouhankou, tymiánem a pepřem. Na pánvi zahřejeme máslo, z masové směsi uděláme…
Oblíbenou nádivku můžeme připravit také z květákových růžiček. Květák navíc obsahuje spoustu vlákniny, tento pokrm tak zasytí na delší dobu. Nádivku hojně posypeme…
Dýni umyjeme a podélně rozkrojíme. Vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Rajčata vyjmeme z oleje, necháme okapat a pak nakrájíme na malé kousky. Cibuli…
Vše na nočky smícháme dohromady, mouky dáme tolik, aby vzniklo hustší těstíčko. To pak přes haluškovač protláčíme do vřící osolené vody.Když vyplavou, jsou hotové a…
Ochutnejte spojení křehkých žampionů s krémovou brokolicovou kaší. Zasypané a zapečené s parmezánem v omáčce vonící po slanině, vám jistě zachutnají. Navíc ho klidně …
Bezmasá verze oblíbeného italského jídla. Nejdříve si uvařte tomatovou omáčku jako základ pro lasagně. Na nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej a česnek. Jakmile…
Čočku přebereme od případné nečistoty, která někdy uvízne v balíčku, propláchneme a necháme ve studené vodě namočenou 2-3hodiny. Když necháme namočenou přes noc, nic se…
Sýr nastrouháme, opereme kopr, petržel a šalvěj. Pár snítek dáme stranou na ozdobení a zbytek nasekáme nadrobno. Potom rozklepneme vejce a oddělíme bílek od žloutků.…