Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí halušky se sýrovou omáčkou a křupavou slaninkou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min

15 min (15 min příprava)

15. 6. 2014 18:26

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 386 kJ / 2 721 kcal
Bílkoviny80,71 g
Tuky108,57 g
Vláknina25,50 g
Cholesterol 602 mg
Sodík 2,18 g
Sůl5,14 g
Sacharidy342,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rychlá večeře, když máte pocit, že doma už fakt nic není:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

17. 7. 2014 07:30

cathleen: áno, ale mám skúsenosť, že vaša múka je inak mletá ako naša. Vždy s tým mám problém, keď prídem k dcére. Takže ono to záleží aj od múky, ale vo všeobecnosti sú tvrdšie. Inak, to vajíčko je tam skutočne zbytočné.;-)

cathleen cathleen

17. 7. 2014 07:07

tejaja: jsi si jistá, že tu tvrdost halušek dělá přidané vejce? Dělala jsem je nedávno, i s vejcem, a překvapilo mě, jak byly měkounké. Hned jsem si při tom vzpomněla na tebe a tvé komentáře ohledně vejce v haluškovém těstě :-)

tejaja tejaja

17. 7. 2014 06:52

Majka8: a samozrejme mnoho ľudí to vajíčko nedá, takže sa nedá generalizovať. Niekto dá, iný nedá. ;-)
http://halusky.eu/index.php?page=recepty_na_halusk...
http://sk.wikipedia.org/wiki/Bryndzov%C3%A9_halu%C...
Inak bryndzové halušky by nemali byť veľmi tcrdé, takže to vajíčko radšej nie. ;-)

Majka8

17. 7. 2014 00:07

Josef Pachta:Asi to tak fungovalo za cara Klacka,dnes jsem zjišťovala od mé kamarádky Slovenky jak dělá halušky a samozřejmě brambory,polohr.mouka sůl a vajíčko,my tomu říkáme chlupaté knedlíky a celá rodina je máme moooooooc rádi.

Sofie

16. 7. 2014 20:12

sunny.sofi:Predevším to "kylo" a "hlatkou" mouku:-D

sunny.sofi sunny.sofi

16. 7. 2014 20:08

Josef Pachta: Josífku, povím to mé mamince (tchýni) ze Slovenska. Určitě Vaše doporučení po letech odzkoušeného receptu ocení:-D:-D:-D

Josef Pachta

22. 6. 2014 11:34

Vážené dámy,halušky se vyrábějí pouze z brambor a mouky.Bačové na slovensku při pasení ovcí na salaších nepěstovaly slepice.Tak že slovenské halušky se udělají z jednoho kyla jemně nastrouhaných syrových brambor a 45 dkg hlatké mouky.Do vařící voda z prkénka nebo přes síto na haložky.Až vyplavou jsou hotové.:yes:

tejaja tejaja

17. 6. 2014 15:33

:-O:-O Ako sa pozerám, tak som si to u vás zase pos...la. :-8:-8;-)

sunny.sofi sunny.sofi

17. 6. 2014 15:25

Moc všem děkuji za milé reakce i doporučení:-K, v neděli večer jsem zjistila, nemáme nic k večeři, tak jsem prolustrovala lednici a moc jsme si pochutnali;-):-)-
Tenhle recept na halušky jsem někde kdysi našla (možná i tady na topkách, už fakt nevím:-8), dělám ho roky a tuhé mi nepřijdou, ale jak tu píšete - každý má nějaký svůj oblíbený a vyzkoušený recept, tak proč ne?
Ještě jedhou moc všem díky:-K

Majka8

17. 6. 2014 00:19

Jejda,halušky miluju na každý spůsob.Vajíčko dávám a dělám s polohrubé mouky.Určitě vyzkouším:yes:Mám svůj recept,který dodám až porostou houby...nejoblíbenější jídlo v naší rodině:-p

Hrašuľka.Hráštek

16. 6. 2014 17:36

Ja som tiež z rodu zlých kuchárov, lebo ja mám proste rada halušky tvrdé :-D:-D:-D
Ale čo nechápem, je tá múka v omáčke. Načo treba robiž zápražku :-?:-?:-? Ja do horúceho mieka dám rozpusiť sýr a zredukujem. Omáčka naberá na hustote aj sama od seba :-O:-O

scofiq

16. 6. 2014 14:27

určitě vyzkouším, takže ukládám a posílám bodík

Bibinka Bibinka

16. 6. 2014 10:45

Sofi, halušky s vejcem, či bez vejce jsou naše zamilované, tak 6.bod:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 6. 2014 10:27

Jsem na tom stejně. Kdysi jsem vajíčko nedávala vůbec, protože halušky jsme dělávali, když bylo hluboko do kapsy:-)).Sunny.sofi, výborná záležitost!! Tu mozzarelu jsem přidat ještě nezkoušela, ale přesně tak je dělám taky;-)

magdalenka magdalenka

16. 6. 2014 10:24

Tak ja som zlý kuchár...
A recept sa mi páči, je to dobrý nápad s tou omáčkou...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halušky se sýrovou omáčkou halušky se syrem haluškové síto halušky se sýrovou omáčkou a slaninou halušky s omačkou domácí halušky z mouky kuchařka pro dceru halušky těstovinové halušky bez vajec slovenské halušky se sýrovou omáčkou náhražka brynzy syrova omacka na halusky halušky wikipedie halusky se smetanou bačovské halušky recept slani zavin mozarela halušky se sýrem recept domácíhalusky halušky z hrubé mouky jak udělat křupavou slaninu halusky k omacke

Suroviny: brambory, mouka hrubá, mouka hladká, sůl, vejce, slanina, mouka hladká, mléko, sýr tavený, sýr mozzarella, pažitka, strouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Domácí halušky se sýrovou omáčkou a křupavou slaninkou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5E3v