Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka bez masa

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iunka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Recept na velikonoční nádivku se liší kraj od kraje, každá hospodyňka si hájí ten svůj. Nadýchanou a zlatavou nádivku můžeme podávat jen tak, nebo s bramborami či jako přílohu. Můžeme ji připravit i bez masa, a přesto bude chutnat výborně.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 601 kJ /
1 100 kcal
Bílkoviny41,57 g
Tuky47,02 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 607 mg
Sodík 1,53 g
Sůl3,63 g
Sacharidy123,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečivo nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem smíchaným s rozpuštěným máslem a promícháme. Krok 2: Přidáme dva žloutky, kopřivy, pažitku, pepř, sůl, nastrouhaný oříšek a pořádně promícháme a promačkáme. Krok 3: Nakonec vyšleháme z bílků sníh a opatrně zamícháme do směsi. Krok 4: Směs rozprostřeme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Krok 5: Pečme dozlatova asi 40 minut. Kontrolujeme a řídíme se zkušeností s vlastní troubou. Krok 6: Můžeme podávat jen tak nebo s bramborami.

TIP: Co patří do nádivky, jak ji upéct a k tomu dalších 7 oblíbených receptů

Zveřejněno 12. 4. 2015

Poznámka autorky iunka

Musím bohužel k druhé fotce podotknout, že na jedné půlce jsou kostičky uzeného bůčku. To pro přítele, já raději bez. Což je zároveň tip jak vyhovět dvěma různým jazykům.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka bez masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wABX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka bez masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wABX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Určitě je výborná. Jen bych doporučil po nasypání masa do levé poloviny zapékací nádobu otočit o 180° a opět do levé poloviny nasypat maso. :-Q

Jednoduchý a dobrý recept.
Velikonoce se blíží, už se těším na tuto nádivku. :-)

spagetka: Jojo, to jsem celá já! :-D

Ano, bohužel. Přítel mi řekl, že bez masa to jíst nebude :D Takže jsem mu na půlku nakrájela uzený bůček :)

Jana Remkova: Jani, autorka to píše v Poznámce ;-);-)

Určitě bude super. Na tom druhém obrázku..nejsou to kostičky uzeného??

Tématické fráze:
nádivka bez masa, vegetariánská velikonoční nádivka, velikonoční nádivka, nadivka k masu, nádivka bez masa recept, nadivka do masa, nádivka s kopřivami bez masa, velikonoční nádivka vegetariánská, bezmasa nadivka, recept bezmasa nádivka, bezmasa velikonocni nadivka, velikonoční nádivka pro vegetariány, rychla nadivka do masa, recepty nádivka bez masa, nejlepší recept na velikonoční nádivku, kopřivová nádivka bez masa, nádivka ze sojového masa, velikonocni nadivka recept, nádivky do masa, rychlá nádivka bez masa

Suroviny:
rohlík, vejce, mléko, máslo, kopřivy, pažitka, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, tuk, strouhanka

Přidat fotografie receptu