Zadělávané kuře se zeleninou

kordy Kuchař: kordy

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Drůbeží maso 11 názorů

Suroviny

400 ml kuřecího vývaru
4 kuřecí prsa (cca 500 g)
1 velká mrkev
1 brokolice
1 cibule
20 g másla
20 g hladké mouky
100 g zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
strouhaný muškátový oříšek
2 lžíce rozpuštěného másla
4 lžíce strouhanky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Omytá, osolená a opepřená kuřecí prsa povaříme 10 minut ve vývaru, mrkev a brokolici naporcujeme na kousky, maso z vývaru vyndáme, pokrájíme na kousky, zeleninu povaříme zhruba 5 minut ve vývaru, poté vytáhneme.

  2. V hrnci rozehřejem máslo, podusíme na něm cibuli, zaprášíme moukou, přilijeme vývar a 5 minut povaříme, potom přidáme smetanu, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a citronovou šťávou.

  3. Zeleninu, kuřecí maso a omáčku promícháme, dáme do zapékací formy a posypeme směsí ze strouhanky a rozpuštěného másla.

  4. Pečeme cca na 160°C 30 minut, až je povrch zlatohnědý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zadělávané kuře se zeleninou

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dobré, chutné, akurát som zeleninu nepredvárala, za 30 min v rúre je krásne mäkká. :yes: Vďačný recept.;-)

    Odpovědět

  • kordy kordy(autor receptu)

    ó, děkuji :D moc se mi líbí většina vašich receptů, tak sem chtěla taky něčím přispět... :D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    kordy:Kordy, vítám tě do naší Topkové rodiny jako nového člena a moc ti přeji, aby se ti tu s náma i receptama líbilo;-)
    Jako nové ti dávám 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • kordy kordy(autor receptu)

    Vzhledem k tomu, že se v tom pak stejně vaří zelenina a celý vývar se nakonec výrazně dochucuje si myslím, že vývar z bujónu naprosto postačí ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: no, asi jo.;-) Mi poslední dobou takový vývar stačí;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova:Je to asi tím, že já mám vlastní vývary, jak masové tak zeleninové, ale prý se bujony v poslední době zkvalitnily. Jinak s čokoládkou souhlasím, z prsíček samotných vývar není nic moc

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Jana Remkova:Jani, z kuřecích prsou žádný pořádný vývar neuděláš, to je čistá svalovina, proto tam asi autorka přidává kostku.Ale stačí koupit v masně skelet nebo pár kostí z kuř. stehen (5,-/kg), dát vařit, po hodince přidat prsa a je to;-).Jen to zabere víc času.Nijak nemiluji kostky, ale tady mi přidání např. gelového bujonu nijak zvlášť nevadí.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: no, mi to příjde trochu jako škrábání na hlavě z druhé strany;-). Vývar je aspoň podle mnohých zde lepší z masa, než z kostky. Přece si neuvařím kostku masoxu a pak do ní nedám maso. Vývar bych měla přímo z toho masa. Nebo ne?

    Odpovědět

  • kordy kordy(autor receptu)

    správně :) to vlastně můžeme, já většinou rozpustím kostku kuřecího bujónu ve vřící vodě a v ní pak maso povařím.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: No já nevím, ale podle mě je maso daleko chutnější, když ho vaříš ve vývaru než ve vodě.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Takže..rozumím tomu dobře: Ve vývaru povaříme nejdříve maso, to vyndáme a pak v tomtéž vývaru vaříme zeleninu? Proč nemůžeme maso uvařit ve vodě a použít vývar z toho masa?? Jinak fajn dietní recept;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: zadělávané kuře zadělávaná brokolice zadělávané kuřecí maso kuře zadělávané zadělávané kuřecí prsa s brokolicí zadelavane maso zadělávaná kuřecí prsa kure na zelenine zadělávaná brokolce zadělávaná brokolce zadělavane kure s brokolicí co je zadelávané maso zadelavane kuře s rýží kuřecí prsa v zadělávané zelenině kuře zadělávané s muškatovym oriskem zadělávané kureci maso s rýží zadelavane maso se zeleninou vepřove zadělavane maso kuřecí maso zadělávané recept zadělávané kuře