Orlická štika podle svaté Anny

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 30 minut podle velikosti štiky Ryby 8 názorů

Suroviny

podkovy ze štiky
máslo
bylinková sůl
mletá uzená paprika
obalovací směs hraška
česnek podle chuti
2 velké cibule
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Porce štiky opláchneme vodou, lehce osušíme, pokapeme citronem a osolíme.

  2. Ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou s uzenou příchutí. Pokud ji nemáme (bývá k dostání na trzích) použijeme klasickou papriku.

  3. Stranu s kůží potřeme utřeným česnekem, a porci dvakrát obalíme v Hrašce.

  4. Rozehřejeme máslo s olivovým olejem a štiku osmažíme z obou stran.

  5. Hotovou rybu vyndáme na ubrousky a na zbylém olej zprudka orestujeme cibuli s plátky česneku. Podáváme s bramborem, nebo pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 54 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Orlická štika podle svaté Anny

Tématické fráze: štika recepty stika recept uzená štika příprava štiky recept na štiku štika podkovy podkovy ze štiky uzení štiky recept stika štika podkovy recept jak udit stiku recepty ze štiky stika na masle recepty štika štika na podkovy recept na uzenou štiku štika příprava příprava štiky na uzení štiku na podkovy stika-recepty