Vepřová panenka s bylinkami a zapečený fenykl s žampiony a sýrem

honzam Kuchař: honzam

Doba přípravy: 2 hod. s naložením masa 3 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

Vepřová panenka:
450-600 g (podle velikosti porce) vepřová panenka
Na nálev:
1 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté sladké uzené papriky
ochucená bylinková sůl (směs Devět sil od fy Cereus z prodejen Herba)
česnek
Na ozdobu:
kopr
rozmarýn
tymián
pažitka
Fenykl: (na víně s žampiony)
1,5 bulvy fenyklu
olivový olej
sůl
pepř
3 dcl bílého vína
300 g žampionů
75 g tenkých koleček salámu Chorizo
75 g strouhaný Parmazán nebo např Gran Moravia
3-4 rajská jablíčka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Umytou vepřovou panenku nakrájíme na 3 tlustější medailonky (výška cca 2-3 cm), nožem zlehka naklepeme, vložíme do mikrotenového sáčku zároveň se lžící olivového oleje, lžičkou uzené sladké papriky a lžičkou ochucené bylinkové soli (použil jsem směs Devět sil od fy Cereus z prodejen Herba), dobře uzavřeme, promneme, aby byla marináda na mase ze všech stran a sáček uložíme na 1-2 hodinky do chladu.

  2. Pak vyndáme panenku ze sáčku, (zbytek láku použijeme na potírání při grilování), vložíme do el. trouby předehřáté na 225°C nahoru pod gril a na mřížce grilujeme 9-10 min z každé strany.

  3. Takto opečenou vepřovou panenku z trouby vyndáme a servírujeme s přílohou a bylinkami.

  4. K panence obyčejně podávame vařené brambory, přelité bylinkovou omáčkou, ozdobíme čerstvým koprem, tenkými lístky fenyklu a rozmarýnem, já ji dnes připravil se zapékaným fenyklem a cuketami v sýru Gran Moravia a Gouda.

  5. K tomu: Fenykl na víně s žampiony

  6. Na oleji orestujeme na proužky nakrájený fenykl do poloměkka. Přidáme sůl, pepř a víno. Ještě krátce podusíme.

  7. Zvlášť na pánvi opečeme žampiony do zlatova. Osolíme a smícháme s hotovým fenyklem. Všechno dohromady promícháme se strouhaným sýrem, vložíme do zapékací misky vymazané olejem a na dno pokladeným salámem Chorizo a zapečeme v rozehřáté troubě.

  8. Na talíři přidáme jako top nakrájená rajčátka a lehce posypeme bylinkami a sýrem.

  9. Vhodnou přílohou je rýže nebo opékaný brambor nebo lze jíst bez dalších příloh – stačí uvedená zapékaná zelenina zelenina v sýru. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže nebo opékaný brambor nebo lze jíst bez dalších příloh – stačí uvedená zapékaná zelenina zelenina v sýru.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka s bylinkami a zapečený fenykl s žampiony a sýrem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zapečený fenykl veprova panenka fenykl fenykl na grilu veprova panenka nalev zampiony fenykl vepřová panenka na fenyklu veprová panenka s feniklem nálev na panenku veprova panenka s chorizo omáčkou vepřová panenka s fenyklem a zampiony veprove na fenyklu veprova panenka zapecene vepřová panenka s fenykl zapečené brambory s fenyklem panenka s cuketou zapečený fenykl kari příloha k vepřové panence s sýrem zapečené brambory s fenyklem na kari veprova panenka s bylinkami na grilu fenykl a žampiony

Zapomněl/a jsem heslo