Cuketové pyré s brokolicí a vejcem / dietni
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nadrobno pokrájíme a orestujeme na oleji, přidáme nastrouhanou cuketu a lisovaný česnek a rozdusíme do měkka. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Poté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nadrobno pokrájíme a orestujeme na oleji, přidáme nastrouhanou cuketu a lisovaný česnek a rozdusíme do měkka. Podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Poté…
Na oleji zpěníme mouku, připravíme jíšku, zředíme asi 1,5 l vody a necháme 10 minut provařit. Přidáme protlak, dochutíme podle chuti, jak máme rajskou rádi. Knedlíčky…
Pstruha důkladně omyjeme zvenku i zevnitř. Pokapeme citrónem, důkladně ze všech stran osolíme. Na drobná kolečka nakrájenou cibuli a nakrájený česnek vložíme do břicha a…
U dýně ukrojíme vršek jako pokličku, vydlabeme jadýrka, vymažeme olivovým olejem a osolíme bylinkovou mořskou solí. Dáme péct na 200°, dokud není měkká. Mezitím si…
Podle počtu osob (2-3 ks na osobu) omyjeme nové střední nebo spíš menší brambory, dáme do mikrovlnky a vlníme ne program "Brambory", kdo nemá, tak na nejvyšší stupeň,…
Kuskus připravíme podle návodu - na zalití použijeme zeleninový vývar. Necháme zchladnout.Ochutíme bylinkovou solí, přidáme vejce, strouhanku a směs důkladně promícháme…
Kuřecí stehýnka si upečeme a dáme do misky. Přidáme zakysanou smetanu a kukuřici, trošku osolíme a vše promícháme. Dáme na 1hodinu do lednice. Brambory : oloupeme a…
Z bylinek, česneku, kari, zázvoru, soli, pepře a dvou lžic olivového oleje v mixéru smícháme čatní, pomažeme kotlety a necháme alespoň hodinu uležet. Dáme do pekáčku s…
Šunku nakrájíme na hranolky a opečeme na zpěněném másle. Zasypeme vrchovatou lžící mouky, prosmahneme a zalijeme šlehačkou. Omáčku povolíme mlékem a necháme v ní…
Brokolici nakrájíme na kousky a zalijeme takovým množstvím vody, aby byla jen ponořená. Uvaříme doměkka, dochutíme vegetou a solí. Rozmixujeme a nakonec přidáme sojovou…
Nejdříve si uvaříme rýži. Hotovou rýži zakápneme olivovým olejem, trochu ochutíme bylinkovou solí a nechám vychladnout. Hrozny omyjeme a nakrájíme na kousky. Po…
Brambory omejeme, kapustičky očistíme a omejeme, osolíme. Dáme do parního hrnce a dusíme 30 minut. K jedné porci dáme jednu lžičku tatarky.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme vystydnout a nakrájíme na tenká kolečka. Lososa nakrájíme na kousky přibližně velké jako kolečka brambor. Na talíř…
Na hlubší pánvi osmahneme cibulku na jemno, přidáme osmahnout kostky mraženého špenátu, počesnekujeme, cca 1 káv. vrchov. lžičku aby to bylo výrazné podravkou. Jen lehce…
Očištěné porce candáta nařežeme po 1 cm od hřbetu k bříšku, nedořezáváme až ke kraji. Posypeme hustě bylinkovou solí a mletým kmínem.Porce dáme do chladna proležet na 30…
Sójový granulát povaříme dle návodu ve vodě s bylinkovou solí. Scedíme a lehce vymačkáme.Na kousky pokrájíme cibuli i obě papriky. Na vyšší pánvi orestujeme na oleji…
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na větší kousky a přidáme na kostičky nakrájené libové maso bez kůže a tuku. Přiklopíme a podusíme pár minut. Mezitím nakrájíme…
Na oleji necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme pórek a po chvíli nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu.Okořeníme bylinkovou solí a 10 minut zvolna dusíme ve…
Nakrájíme maso na malé kostičky a následně ho okořeníme (dle uvážení z daného koření, může postačit i sůl a pepř). Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny. Do pánvičky…
Cibuli nakrajíme na jemno a osmažíme na trochu vetší pánvi. Přidáme mraženou zeleninu a spolu s cibulí ji chvilku osmáhneme. Pak přidáme kvašené zelí, které jsme si…
1. Kuře omyjeme, položíme prsíčkama nahoru a v hrudi podélně po kosti nožem odřízneme. 2. Podél hrudní kosti opatrně oddělujeme nožem prsní maso na obou stranách.…
Vepřová panenka s bylinkami Umytou vepřovou panenku nakrájíme na 3 tlustější medailonky (výška cca 2-3 cm), nožem zlehka naklepeme, vložíme do mikrotenového sáčku…
Fazole nechte přes noc namočené ve studené vodě.Do jednoho hrnce nalijte vývar, přidejte fazole a špek a uvařte doměkka. Cibuli, celer, petržel a mrkev nahrubo…
Kuře naporcujeme, osolíme, potřeme česnekem a dáme péct. Papriky nakrájíme na středně silné proužky, rajčata na kolečka, přidáme česnek, bazalku, bylinkovou sůl a mírně…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Co se jedlo v dobách Sámovy říše? Kaše se mastila lněným olejem, maso bylo na talíři každý den a výjimkou nebyl ani kůň
Ekologie v kuchyni: Jak šetřit přírodu i svoji peněženku? Tyhle tipy vám ukážou cestu!
5 nejslavnějších pikantních jídel světa: Zvládnete sníst indické vindaloo nebo mexické chili con carne?