Sumeček na lahůdkové zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenMaso se sumečka afrického je jemné a vhodné i pro nejmenší, jelikož nemá šupiny kosti a ani typickou rybí vůni. Filety stačí orestovat na másle, osolit, opepřit a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso se sumečka afrického je jemné a vhodné i pro nejmenší, jelikož nemá šupiny kosti a ani typickou rybí vůni. Filety stačí orestovat na másle, osolit, opepřit a…
Z řepy odkrojte vrchní i spodní část a pomocí škrabky oloupejte slupku jako u brambor a umyjte od případných zbytků hlíny (pozor, řepa extrémně barví, takže používejte…
Na oleji zpěníme mouku, připravíme jíšku, zředíme asi 1,5 l vody a necháme 10 minut provařit. Přidáme protlak, dochutíme podle chuti, jak máme rajskou rádi. Knedlíčky…
Léto přináší bohatou úrodu dobré zeleniny, ze které můžeme připravit mnoho skvělých jídel. Tento pestrý salát z pečené zeleniny se zlatavými krutonky si jistě získá i…
Šťavnatý plátek dobrého hovězího masa připravíme na grilu a ochutíme ho čerstvým voňavým tymiánem. Podáváme ho s pestrou restovanou zeleninovou směsí, kterou ochutíme…
Dneska už krokety v jídelním lístku seženete málokde, ale s tímto receptem si je lehce připravíte doma. Navíc ze zdravého celeru! Podávejte s opečenými brambory, můžete…
Muffiny nemusí být pouze sladké. Výborný receptem na dýňovou sezónu jsou tyto slané muffiny. Kromě dýně v nich najdeme třeba uzené maso a lahodný sýr. Věřtě, že i tyto…
Pokud se vám podaří koupit dýně ve velikosti tak akorát na jednu porci, neváhejte a zkuste je zapéct. V našem receptu bylo použito kuřecí maso, oblíbené koření a sýr,…
Tento recept spojuje jemné filety z tilapie s pestrou směsí čerstvé zeleniny, doplněné výraznou chutí balkánského sýra. Jídlo je nejen chutné, ale i snadné na přípravu,…
Obliba lehkých a výživných pokrmů stále stoupá. Jedním z mnoha může být losos opečený na másle a podávaný s celozrnným kuskusem a zeleninovou směsí. Příprava je…
Nejdříve si na másle osmažíme strouhanku a dáme vychladit.Brokolici rozebereme na malé růžičky a jen spaříme ve vroucí vodě.Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme…
Rozpečené bagetky s voňavým bylinkovým máslem a pikantní tvarohovou pomazánkou s krenexem podáváme ozdobené ředkvičkami a jarní cibulkou. Můžeme si je vychutnat třeba…
Jidáše jsou tradičním sladkým pečivem v období Velikonoc. Kdo však neholduje vyloženě sladkému pečivu, může si s námi připravit slanou variantu těchto bochánků. S…
Velmi rychlou na přípravu a chutnou polévkou je tato kedlubnovka. Její základ tvoří ovesné vločky orestované s cibulí, ke kterým přidáme nastrouhanou kedlubnu. Spolu s…
Pečené brambory, vonící po citronu a bylinkové soli, využijete jako přílohu ke grilovanému masu, nebo jako samostatný pokrm. Vašim strávníkům se po nich budou dělat…
Oku lahodící a barvami inspirující pokrm vytvoříte velmi snadno a můžete jej podávat i jako slavnostní oběd. Šťavnatá kuřecí prsa plněná vejcem mají díky česneku a…
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější a nejkřupavější. Zakomponovat se dají do spousty pokrmu, připravit z nich můžete také skvělou smaženici, kterou podáváme na…
Na podzim a v zimě si můžeme v kuchyni užít lahodnou chuť kapusty. Z jejích křehkých listů připravíme výborné závitky, které plníme chutným tresčím masem. Podáváme je se…
Vaječná omeleta patří mezi nejoblíbenější snídaně. Tentokrát ji připravíme ve formě rolek, které podáváme s jednoduchým jogurtovým dipem. Rolky jsou hotové během chvilky…
Bedly jsou oblíbené pro svoji charakteristickou oříškovou chuť a nejčastěji je známe v podobě řízků. Vyzkoušejte připravit smažené bedly na česneku. Směs si nejlépe…
K podzimu neodmyslitelně patří dýně hokaido, kterou upotřebíme v různých pokrmech, a to sladkých i slaných. Jednoduché dýňové rizoto s tuňákem a mrkví máte za necelou…
Lehký a zdravý pokrm z pečené dýně, kuskusu, špenátu a sušených rajčat potěší nejen vegetariány. Sýr feta a bylinky doplňují jeho plnou chuť a vůni, takže je ideální…
Pečené kuře je vděčným obědem, který potěší všechny vaše strávníky. Kuře pečené na vrstvě bylinkové soli bude krásně šťavnaté, křehké a osolené bude tak akorát. Podávat…
Na oleji necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme pórek a po chvíli nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu.Okořeníme bylinkovou solí a 10 minut zvolna dusíme ve…