Míchaná vejce s řapíkatým celerem
Recept ještě nebyl hodnocenCeler a salám nakrájíme na kousky, v pánvi s máslem opékáme 10 minut, přidáme rozmíchaná vejce, osolíme, okořeníme a necháme vejce srazit.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celer a salám nakrájíme na kousky, v pánvi s máslem opékáme 10 minut, přidáme rozmíchaná vejce, osolíme, okořeníme a necháme vejce srazit.
Všetky prísady na pastu zmiešame ( cesnak prelisujeme ), potrieme rebierka a odložíme na 24 hod do chladničky. Potom osolíme z oboch strán a pečieme v rúre cca 45 minút.…
S přicházející jarní sklizní oblíbeného medvědího česneku přichází spousta možností, jak ho využití v kuchyni. Přidejte ho do krémové polévky s kuřecím masem a zeleninou…
Tento dobrý bramborový salát můžeme podávat například k řízkům. Zajímavou chuť mu dodávají křupavé ředkvičky. Všechny suroviny spojíme majonézou a zakysanou smetanou,…
Vláčné škvarkové pagáče s pikantním nádechem, o který se postará kečup, hořčice, cibule a česnek. Ideální ke sklence vína nebo jako pohoštění, které zmizí ze stolu dřív,…
Květák si rozebereme na malé kousky-možno nakrájet, kapustu nařežeme na proužky, mrkev na štíhlá kolečka a cibuli s česnekem nadrobno. Do hrnce si dáme rozpustit máslo,…
Mangoldové listy ( aj so stopkami ) vo vriacej vode povaríme 3min a scedíme. Spolu s cesnakom zomelieme na mäsovom mlynčeku. Slaninu narežeme na malé kocôčky a…
Vepřové karé si převážeme pro zpevnění a udržení tvaru (válec). Připravíme si pěkně vysušenou nožičku čabajské klobásy. Do převázaného špalíku vepřového karé, si uděláme…
Silné párky si nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi. Z krajíců chleba si nakrájíme stejný počet kostek jako máme salámů a narovnáme si je na talířky. Na každý chléb…
Řepy oloupejte a nastrouhejte najemno. Šťávu z nich vymačkejte do odměrky a doplňte teplou vodou do 170 ml (ne více). Vylijte do misky a do vody rozdrobte droždí.…
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy. Vsypeme cukr a brusinky. Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí…
Cibuli nakrájíme na proužky a dáme smažit na máslo s olejem. Restujeme do zlaté barvy. Vsypeme cukr a brusinky. Cukr necháme rozpustit a zastříkneme octem. Ochutíme solí…
Kapustičky očistíme, dáme na 3minuty vařit do osolené vody a poté necháme v cedníku okapat. 5-7kapustiček(záleží na velikosti) pak odložíme stranou. Cibuli a česnek…
Na rozpálenou pánvičku dáme tuk a přidáme cibulku a hrách (ten doporučuji cca 1 hod. předem namočit). Poté podlijeme vodou a dusíme. Jakmile nám hrách trochu změkne,…
Krásně vláčná vánočka, hojně posypaná mandličkami a plná rozinek, je královnou sváteční tabule. Chutná skvěle jak samotná, tak hojně namazaná máslem a džemem. O svátcích…
Brambory dáme vařit do osolené vody.Oloupané okurky a omytá rajčata nakrájíme na kostičky. Na zálivku vyšleháme olej s hořčicí, solí, pepřem, medem a octem.Vychladlé…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout přibližně hodinu.Těsto propracujeme a uválíme bochník, na plechu necháme opět…
Na rozkvas vše dobře rozmícháme a necháme zakryté kvasit asi 12-14 hodin v teplé místnosti.K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a vymísíme těsto, které necháme…
Kaleráb a tofu nahrubo nastrúhame.Pridáme papriku nakrájanú na rezance a paradajky narezané na kocky.Nakoniec pridáme semená, bazalku, olej a soľ a dobre premiešame. …
Lahodná pochoutka pro milovníky výrazných chutí. Jemná zeleniny obalená v nadýchaném sýrovém těstíčku, vytváří originální kombinaci, která potěší jako předkrm, lehký…
I obyčejné lečo může vypadat lákavě. Tato pečená varianta ukazuje, že i tradiční jídlo lze servírovat s grácií. Barevnou zeleninu a bylinky skvěle doplní zapékaná vejce.…
Vykostene naklepane maso pokrajene asi na 1/2 cm platky dame do marinady, nejmene na 2 h. Maso takto pripravene - bud napichame na tyc a pomalu otacime a peceme…
Vykostene naklepane maso pokrajene asi na 1/2 cm platky dame do marinady, nejmene na 2 h. Maso takto pripravene - bud napichame na tyc a pomalu otacime a peceme…
Vykostene naklepane maso pokrajene asi na 1/2 cm platky dame do marinady, nejmene na 2 h. Maso takto pripravene - bud napichame na tyc a pomalu otacime a peceme…