Bramborové knedlíky s cibulovo-uzenou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové knedlíky pokrájíme na plátky a necháme nahrát na pařáčku.Na oleji nebo sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přisypeme následně osmažit i na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramborové knedlíky pokrájíme na plátky a necháme nahrát na pařáčku.Na oleji nebo sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přisypeme následně osmažit i na…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Zvlášť v hrníčku nebo misce rozdrobíme droždí (nebo použijeme sušené), přidáme špetku cukru a zalijeme trochou vlahého…
Uzená žebra dáme uvařit do osolené vody s novým kořením, pepřem a bobkovým listem doměkka (můžeme přidat cibuli s první hnědou slupkou). Potom vývar scedíme a maso…
Kuskus přelijeme horkým vývarem a přikryjeme pokličkou. Necháme nabobtnat.Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu a přidáme cibuli, po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev,…
Dršťky vyperte ve studené vodě. Nakrájejte na kousky, dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte vařit prudkým varem asi 2 minuty, propláchněte, sceďte a opětovně…
Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme na drobno, klobásu na kolečka (měla jsem takové krátké, tak jsem je nechala vcelku). Kapustu nařežeme na proužky. Rozškvaříme slaninu…
Kuřecí tlačenku nakrájíme na kostky. Cibule a jarní cibulku pokrájíme nadrobno, beraní rohy a sušená rajčata pokrájíme na menší kousky.V míse smícháme worcester,…
Červená řepa je sice opomíjená zelenina, ale určitě si zaslouží, abychom jí dali šanci. Vařenou červenou řepu smícháme s restovanými ředkvičkami a fazolkami, dochutíme a…
Krůtí prsa nakrájíme na kousky, pórek na půlkolečka, žampiony na čtvrtiny - pokud máme maličké žampionky, můžeme je dát jen na poloviny.V pánvičce rozpálíme olej a…
Nádivka ve slaninovém kabátku chutná výborně a díky zelenému špenátu vypadá svěže a krásně na pohled. Díky uzenému masu také skvěle voní. Můžeme ji připravit na…
Do pekáče dáme pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme bylinky, máslo a pokrájené uzené maso. Na to rozložíme porce osoleného kuřete a vložíme péct do předehřáté…
Fazuľku uvaríme do polomäkka v trošičke osolenej vody (tak, aby ani nezakryla fazuľku).Potom ju zalejeme smotanou, osolíme, pridáme saturejku a povaríme na miernom ohni,…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a posypeme rozsekanými lístečky rozmarýnu. Pevně stočíme, spíchneme párátkem, posypeme grilovacím kořením a zpudka…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a posypeme rozsekanými lístečky rozmarýnu. Pevně stočíme, spíchneme párátkem, posypeme grilovacím kořením a zpudka…
Na plátek houskového knedlíku položíme plátek sýru, plátek šunky a opět plátek sýru. Přiklopíme druhým plátkem knedlíku. Aby naplněný knedlík držel pohromadě, zapíchneme…
Cibuli pokrájíme na drobno a dáme do misky. Přidáme rozmačkaného tuňáka i se šťávou, cottage, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu dle chuti. Vše dobře promícháme.…
Kuřecí skelety rozpůlíme, zlehka potřeme olejem a trochu osolíme. Rozložíme na pekáč, přidáme celou očištěnou kořenovou zeleninu, rozkrojenou hlavičku česneku a omytou…
Ledvinky rozkrojíme a vyřízneme z nich bílé části, pak je nakrájíme a zalijeme mlékem. Necháme do druhého dne v lednici, pak je propláchneme studenou vodou.Na oleji…
Ledvinky podélně rozkrojíme, ale tak, aby zůstaly vcelku, vyřízneme kanálky a ledvinky zalijeme mlékem. Necháme přes noc.Pak ledvinky opláchneme a osušíme, osolíme,…
Hřbet vykostíme, maso nakrájíme a kosti dáme vařit do osolené vody, abychom měli vývar na podlití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu, po chvíli přidáme…
Cibuľu pokrájame na céčka, a pomaly osmažíme skoro do hneda na oleji. Necháme vychladnúť.Žitnú múku rozmiešame v 150 ml vlažnej vody (odoberieme z odmeraného množstva) s…
Hermelín nastrouháme nebo pokrájíme na malé kousky a vmícháme do rozšlehaných vajec, dochutíme solí a pepřem a vlijeme do pánve s nepřilnavým dnem s rozehřátým…
V mléku rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (česnek rozetřený) a umícháme řidší těsto, které necháme 40-60 minut kynout.Lžící, namočenou v oleji nebo mouce…
Kapustové řízečky jsou skvělou volbou pro všechny, kdo mají rádi chuťově vyvážená a sytá jídla. Kombinace křehké kapusty, jemného sýra a křupavé kůrky, vytváří…