Telecí řízky v pařížském těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenTelecí řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme (nebo obalíme) hladkou moukou.Vejce vyšleháme se solí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Telecí řízky naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily, osolíme, opepříme a poprášíme (nebo obalíme) hladkou moukou.Vejce vyšleháme se solí,…
Plát bůčku osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme na prkénku.Na másle uděláme vaječinu.Maso potřeme hořčicí (nemusíte jí šetřit).Na maso rozložíme vaječinu a…
Zeleninový salát s avokádem a cizrnou je výživný a nabitý energií. Křupavá cizrna, pečená v troubě s česnekem a paprikou, smíchaná s čerstvě nakrájenou zeleninou a…
Zeleninový salát s avokádem a cizrnou je výživný a nabitý energií. Křupavá cizrna, pečená v troubě s česnekem a paprikou, smíchaná s čerstvě nakrájenou zeleninou a…
Prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme grilovacím kořením. Na pánvi rozehřejeme lžíci řepkového oleje a maso opečeme doměkka. Hotové vyndáme z pánve a odložíme stranou…
V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, vhodíme očištěné kapustičky a vaříme doměkka asi 15 - 20 minut. Uvařené scedíme a vývar uchováme.Rozpustíme máslo,…
Cibuli rozkrojíme napůl, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Opláchneme rajčátka a okapaná nakrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti. Olivy dle chuti můžeme nechat…
Křidélka rozsekneme v kloubu a odsekneme špičky. Ty schováme do vývaru. Kousky křidélek osolíme a obalíme v trojobalu.Pokládáme je na plech s pečícím papírem potřeným…
Cibuli překrojíme napůl, sloupneme slupku, nakrájíme půlkolečka a dáme do malé mističky. Smícháme 1 lžíci octa s 1 lžící vody, zalijeme cibuli a necháme stát.Maso a…
Všechny ingredience smichat dohromady a vypracovat těsto.Nechat 1 hodinu kynout. Potom těsto rozdělit na bochánky, vyválet trojúhelníčky a stočit v rohlík.Pečeme na 200…
Krkovičku opepříme, mírně osolíme a pokapeme worcesterem. Do remosky dáme pečící papír, který v dlani zmačkáme, aby držel tvar pekáčku a potřeme ho olejem. Cibuli…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení pokrájíme na větší kostky libovější vepřovou krkovici nebo bůček. Pokud jsme milovníky skopového…
Vejce, mouku, strouhanku koření a jemně nastrouhaný sýr prošleháme metličkou a necháme cca 10 minut odstát. Mělo by vzniknout hustší těstíčko. Pokud bude moc husté …
Čočku propláchneme a necháme na pár hodin namočenou.Vodu dolijeme, aby jí bylo asi 2 litry a společně s mrkví a celerem uvedeme do varu a pak pomalu přikrytou vaříme…
Jednu okurku oloupejte, nastrouhejte nahrubo, osolte a nechte vypotit vodu cca 1 hodinu.Zbylou vodu vymačkejte a okurku dejte do mísy.K okurce přidejte nastrouhaný…
Do tlakového hrnce dáme vařit polévku, necháme jen kousek mrkve a pažitku. Uděláme knedlíčky. Očištěná játra rozmixujeme spolu s namočenou, vymačkanou houskou, dáme do…
Do tlakového hrnce dáme vařit polévku, necháme jen kousek mrkve a pažitku. Uděláme knedlíčky. Očištěná játra rozmixujeme spolu s namočenou, vymačkanou houskou, dáme do…
Brambory uvarime i se slupkou den predem. Druhy den je oloupeme a nakrajime na mensi kousky. Pridame k nim krabi tycinky, krevety a vsechny ostatni ingredience.Dochutime…
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Propláchneme. Dáme do kastrolu a zalijeme vodou. Osolíme. Přivedeme k varu a necháme chvilku vařit. Pak zmírníme plamen a…
Orestujeme nadrobno nakrajenou cibuli do zlatova, pridame nahrubo nakrajenou tlacenku, papriku, zamichame, podlijeme vodou. Na zahusteni poprasime moukou dle potreby,…
V kastrolu rozehrejeme trochu oleje, pridame na jemno nakrajenou cibuli, kmin a chvili smazime. Pridame na nudlicky nakrajene zeli, prelijeme octem a zamichame.…
Mleté maso smícháme se sýrem, burizony, mlékem, hořčicí a kořením. Pořádně promícháváme, až se vše dokonale spojí. Nejlépe je se směsí párkrát bouchnout o stůl nebo do…
Quinou uvaríme podľa návodu.Papriku nakrájame na malé kocôčky. Orechy nasekáme a nasucho opražíme.Zmiešame quinou, papriku, orechy a semená z granátového jablka.Pridáme…
Omáčka Sriracha je jedna z nejpálivějších omáček ze všech. Skvěle se hodí do teplých i studených pokrmů. Neodmyslitelně patří do čínských polévek, ale v poslední době se…