Krůtí maso pečené na mrkvi a fazolkách s rozmarýnem

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 90 minut 3 porce Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

600 g krůtího masa(nejlépe stehna)
1 cibule
2 velké mrkve
1/2 sáčku mražených fazolek
rozmarýn
hrst sezamových semínek
olivový olej
trochu instantní jíšky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku dáme trochu oleje a vytřeme ho, na dno nakrájíme nahrubo cibuli, dál nakrájíme mrkev na čtvrtiny a k ní přidáme a promícháme dohromady a dáme na cibuli do pekáčku.

  2. Nakonec si posolíme maso, dáme ho navrch zeleniny a posypeme rozmarýnem a semínkami, podlijeme trochu vodou a dáme přikryté péct do vyhřáté trouby.

  3. Pečeme 1 hodinu a za tu dobu tak 2x přidáme vodu, po hodině si do hrnečku s vodou vmícháme jíšku a zalijeme krůtí maso, promícháme a odkryté ještě 20-30 minut dopečeme z obou stran (1x otočíme maso).

  4. Musíme mít šťávu, tak podle toho podléváme.

Poznámka

Improvizace, při které jsem docílila úžasnou šťávu a masíčko odpadávalo od kostí-měla jsem krůtí stehno-vyzkoušejte, doporučuji stojí to za to!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí maso pečené na mrkvi a fazolkách s rozmarýnem

Tématické fráze: krůtí maso v mrkvi krůtí maso s mrkví krutí maso na mrkvi krůtí na mrkvi krutí s mrkví pečené krůtí maso krůtí v mrkvi krůtí stehna na mrkvi kruti stehna s mrkvi maso na fazolkách krůtí maso pečené krutí maso s fazolemi pečené krůtí maso recepty recepty na pečené krůtí maso kruti stehno na mrkvi krůta s mrkví krůtí mrkev krůtí maso pečené krůtí maso recept kruti maso recepty

Zapomněl/a jsem heslo