

Mléčný chléb
Suroviny půlkilový chlebík
- 1 čajová lžička kvasnic
- 500 g pšeničné mouky chlebové
- 1 polévková lžíce cukru
- 25 g másla
- 1,5 polévkové lžíce sušeného mléka
- 1,5 čajové lžičky soli
- 175 ml vody
- 175 ml mléka
Postup přípravy receptu
Do pečné nádoby domácí pekárny nadávkujeme suroviny v pořadí, jak udává návod ke konkrétní pekárně.
Nádobu vložíme do pekárny, zavřeme víko, připojíme do sítě a nastavíme příslušný program. Program Basic Bake.
Jakmile zazní zvukový signál pekárnu vypneme, odpojíme od sítě, vyndáme pečnou nádobu a chléb vyklopíme (pozor vše je horké).
Pokud hnětací vrtulka uvízne v chlebu, tak ji nezapomeneme vytáhnout!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mléčný chléb
-
Mi-lada: To nevadí, použij jakýkoliv program - Základní pečení, který trvá buďto také 4 hodiny nebo i méně. Záleží na druhu -typu pekárničky.
-
Nemám program Basic bake.
-
Nemám program Basic bake.
-
NO vidíš, hneď vyzerá ten recept lepšie
-
Nemáme domácí pekárnu, ale tan chléb vypadá přímo výstavně!
Moc se mi tady líbí nabídka smajlíků, jestli můžu, tak bych si zdovolením, pár vyzkoušela. -
srettka:
fakt že jo
ale jemu to určo nevyrazilo víko z pečky,on má ňákou anačejší -
hihi taky peče vzducholodě, že rebi?
ale tudle trumfám o dvě podlaží
p.s. jinak chleba výýstavní -
Moc se ti povedl a ten detail řezu, to je něco.. Mléčný chleba neznám, vyzkoušíme.