Dády roštěná na česneku v tlakovém hrnci

k.radulka Kuchařka: k.radulka

Doba přípravy: 1 hodina 6 porcí Omáčky 10 názorů

Suroviny

600 g hovězí roštěné
2 velké cibule
1 lžíce mletého kmínu
1 kostka masoxu (nemusí být)
5 stroužků česneku
3 lžíce obyčejné hořčice
sůl
pepř
hladká mouka
voda na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na větší kostky. Cibulku oloupeme a nakrájíme nahrubo. V tlakovém hrnci trochu sádla nebo oleje rozpálíme, osmahneme cibulku, kmín, masové kostky obalíme ve 2 polévkových lžících hořčice a pak poprášíme hladkou moukou cca 2 polévkové lžíce.

  2. Přidáme k cibulce a zprudka osmahneme, přidáme 2 stroužky česneku, masox a podlijeme vodou cca 3-4 dcl. Zavřeme a dusíme cca 12 minut. Záleží jak starou kravičku máte, já měla mladého býka a stačilo 12 minut.

  3. Odklopíme a promícháme, podlijeme ještě trochou vody aby jsme měli omáčky kolik je třeba a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme dle potřeby.

  4. Zahustíme moukou s vodou a lžící hořčice, ale už nebude potřeba tolik mouky tak jen 2 polévkové lžíce, protože už je ze základu zahuštěno.

  5. Provaříme 10 minut, aby nebyla cítit mouka. Nakonec přidáme dle chuti prolisovaný česnek, já dávám tak 3 stroužky, přeci jen jedí to i naše děti.

Poznámka

Podáváme s bramborem či rýží, nejlepší je ovšem knedlíček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dády roštěná na česneku v tlakovém hrnci

  • Mutsynka Mutsynka

    Anna Kocikova: udělala jsem podle vás - s mrkvičkou :-8 A je to nejen výborné :-Q ale i to hezky vypadá :yes:


    k.radulka: Výborný receptník ;-) To si můj chlap a synek pošmáknou :-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Anna Kocikova:krásné foto Ann:-8:yes::yes: a tuhle úpravu rýže v papiňáku vůbec neznám:-O:-!výborně:yes:vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Dělávám stejně,jen 5 minut v závěru na převaření mouky přidávám na maličké kostičky nakrájenou 1 menší mrkev,aby se i oko najedlo:-*Dnes jsem dělala z hov.předního,tak papiňák syčel o 20 minut dýl,příloha byla pažitková rýže-2dl hrnek přebrané a oprané rýže zaliju 3,5dl vody,osolím a v papiňáku vařím 4 minuty.Po ochlazení zamíchám 2 PL nakrájené pažitky:-)
    Chutná to výborně a bodík s fotkou přidávám:-p+:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Pajaja Pajaja

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • k.radulka k.radulka(autorka receptu)

    ne oni jen musí foukat, že to pálí :-D

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    maris:šibalové:yes::-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Fantom: dívají se na to dost nedůvěřivě;-):-D:-D

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    Mamčo co jsi to dnes uvařila:-O,:-D:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: roštěnky v tlakovém hrnci hovezi v tlakovem hrnci roštěná v papiňáku červená řepa recepty dle dády patrasové roštěná omáčka hovězí plátky v tlakovém hrnci hov.roštěná hovězí roštěná v papiňáku hovězí na česneku v papiňáku hovezi maso v tlakovem hrnci recepty v tlakovém hrnci roštěnky v papiňáku hovězí roštěnky v tlakovém hrnci těstovinový salát dády patrasové hov. roštěná recepty roštěná recept nejlepší roštěná tlakovy hrnec recepty červená řepa podle dády patrasové rostena z papinaku

Zapomněl/a jsem heslo