Letní šunková pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenPomazánkové máslo vyklopíme do mísy a přidáme jednu polévkovou lžíci zakysané smetany a lžíci krémového sýru. Dobře vyšleháme metličkou, aby se ingredience spojily a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomazánkové máslo vyklopíme do mísy a přidáme jednu polévkovou lžíci zakysané smetany a lžíci krémového sýru. Dobře vyšleháme metličkou, aby se ingredience spojily a…
Dobře rozklepané pláty kýty rozložíme a potřeme rovnoměrně vrstvou fáše z kuřecích prsou a nasekaná sušená rajčata. Osolíme, opepříme a klademe do směsi půlku domácí…
Oloupaná vejce, vařená natvrdo, nastrouháme do misky společně se sýrem (např. gouda, horácký aj.). Struhadlo můžeme použít jak jemné, tak s většími slzami, záleží na…
Kdo by nemiloval smažené vepřové křupavé řízky, navíc doplněné o vynikající salát! Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé s láskou i dnes.…
Základní silná omáčka, která se dá využít i na přípravu dalších pokrmů. Z kořenové zeleniny, uzeniny, kostí a vína připravíme omáčku, kterou po vychladnutí můžeme…
Vejce s mlékem rozšleháme ručním mixérem, přidáme ovesné vločky, šunku, eidam, osolíme a opepříme. Vše rozmícháme a smažíme na pánvi s trochou oleje. Podáváme ozdobené…
Vejce uvařte natvrdo.Mrkev očistěte, případně oloupejte, máte-li mrkev mladou, nahrubo nastrouhejte. Je-li staršího data, krátce ji vcelku povařte, stejně tak bulvový…
Šťavnatá sekaná v sobě skrývá mnoho dobrot - naplníme ji lilkem, paprikou a vařenými vejci. Díky náplni je sekaná na řezu pestrá a vypadá pěkně. Můžeme ji podávat teplou…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Papriky omyjeme a rozřízneme na půlky (i se stopkou), vydlabeme semena a papriky naplníme: do každé dáme jeden plátek šunky, 4 půlky…
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a do každého uděláme nožem asi čtyři zářezy hluboké 2 cm. Do každého zářezu vložíme několik klínků česneku (na každou půlku asi dva…
Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody téměř doměkka. Po chvilce vaření k těstovinám také přihodíme krátce předvařit i pokrájený květák. Vše scedíme a necháme…
V jiném, větším hrnku rozšleháme smetanu s vejci a promícháme s nastrouhaným sýrem. 750ml hrnek, nebo misku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Dno poklademe…
Z plátku chleba vyřízneme střed (střídku), který vyjmeme a na pánvi s troškou rozpáleného oleje dáme oba kusy chleba, střídku i neporušenou kůrku osmažit.Po osmažení oba…
Plát listového těsta jsem potřela ostrým kečupem (od firmy Spak je opravdu ostrý a bez konzervantů), pak jsem těsto pokladla anglickou slaninou, plátky sýra a šunkou.…
Srolované kuřecí řízky plněné výbornou náplní, obalené v trojobalu a zapečené se smetanou a paprikou vám jistě zachutnají. Křupavá strouhanka na povrchu, jemné a křehké…
Obložené pečivo je u nás nedílnou součástí denního jídelníčku. Stejně oblíbený je i bramborový salát. Ten dáváme tradičně na chlebíčky, no v tomto případě na kaiserky.…
Dobře vychlazený bramborový salát patří k českým Vánocům. Pokud ještě nemáte svůj oblíbený osvědčený recept, vyzkoušejte tento salát s jablkem, který zachutná i dětem.…
V nepřilnavé pánvi, na lžíci sádla nebo másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájenou šunku nebo uzené maso, které též…
Vykoštěná kuřecí stehna posolíme a posypeme kořením. Stočíme do ruličky a osmahneme na rozpáleném oleji po všech stranách. Než maso vychladne, rozválíme si listové těsto…
Kuřecí plátky opatrně naklepe, osolíme, opepříme. Poklademe rozpůleným plátkem šunky, natrhanými lístky bazalky a rozmarýnu. Dále poklademe na kostičky nakrájenou…
Na oliv. oleji restujeme rýži, osolíme (nebo dáme bujón), zalijeme vodou a vaříme. Když je rýže téměř uvařená, přidáme očištěnou a na růžičky rozebranou brokolici a vše…
Brambory oloupeme, všechnu zeleninu dobře očistíme a vše nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme. Když je zelenina měkká, přisypeme…
Uvedené uzeniny, omytou jarní cibulku, natrhaný libeček, vejce a jatýrka nasekáme v sekáčku a nakonec dochutíme solí, pepřem, křenem a hořčicí. Podáváme s pečivem,…
Plátky chleba přepůlíme a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle…