Bramborovo - hrášková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpuštěném másle, osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme nasekaný česnek, přidáme špetku muškátového květu, přidáme na menší kousky pokrájené brambory,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozpuštěném másle, osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme nasekaný česnek, přidáme špetku muškátového květu, přidáme na menší kousky pokrájené brambory,…
Halušky uvařte podle návodu - prášek rozmíchejte ve vodě a vařte 1 minutu, zpěňte na oleji cibulku, přidejte trochu muškátového oříšku, smetanu a okořeňte.Přidejte…
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku sezamového semínka, hodně…
Kloboučky žampionů vydlabeme lžičkou, vše vydlabané i nožičky, nakrájime na malé kousky. Špek nakrájíme, vyškvaříme, přidáme nakrájenou cibulí, osmažíme, pak nakrájené…
Z paprik odstraníme jadřinec, umyjeme je a plníme: Do spodku paprik natlačíme salám nakrájený na malé kostičky, na něj vložíme jedno rajče rozkrojené na polovičky,…
Rohlíky nakrájíme na kostičky tak 1x1 cm, zalijeme rozpuštěným máslem a pak přidáme nastrouhanou nivu a žloutky.Z bílků ušleháme tuhý sníh a vše dobře promícháme. Na…
Těsto připravíme dle návodu napsaném na sáčku. Na tenký plech dáme pečící papír a toto těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Tence potřeme kečupem. Rozdrobíme na něj Nivu.…
Ve 2 dl vody necháme rozvařit 2 kostky zeleninového bujonu. Žampiony sloupneme a vyřízneme nožky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě překrojíme na polovinu,…
Panenku nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, jemně naklepeme prsty. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme odpočívat.Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a…
Křidélka rozpůlíme v kloubu a odřízneme špičky. Natřeme ochuceným olejem a dáme do vyhřáté trouby na 10-15 minut, aby chytla pěknou barvu. Smetanu zahřejeme, rozdrobíme…
Zapékací nádobu vymažeme olejem, poklademe plátky vařených oloupaných brambor a s citem osolíme. Na brambory položíme lehce nasolené rybí filety. Filety pokryjeme…
Žampióny očistíme, oddělíme nožičky, které pokrájíme na drobnější kousky. Hlavičky opatrně vydlabeme lžičkou.Cibuli nakrájíme na drobno a na tuku osmahneme do zlatova.…
Vypracujeme těsto z uvedených ingrediencí (nejlépe v DP) a necháme vykynout. Nivu nahrubo nastrouháme. Těsto rozdělíme na 8 dílků, z každého utvoříme bochánek a ten…
Krajíce chleba ukrojíme co nejtenčí, počet podle počtu strávníků a podle jejich apetitu. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle a spojíme trochou lučiny (Nivy musí být…
K vykvašenému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny a vymícháme volnější těsto, které (zakryté proti osýchání) necháme v teple kvasit asi 1-2 hodiny.Těsto urovnáme…
Kapustu narežeme na jemné pásiky a sparíme. Pridáme Nivu, prelisovaný cesnak alebo orechy.Jogurt zmiešame s octom, cukrom a korením a vmiešame do šalátu. Necháme odstáť.
Uzený bůček vložíme do vařící vody a vaříme asi 45 minut do měkka. Po lehkém zchladnutí ho nakrájíme na kostky o hraně cca 1 cm.Brambory oloupeme a uvaříme doměkka v…
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy.Přidáme drobně pokrájenou šunku, nastrouhanou nivu, vejce, nastrouhaný nebo rozetřený česnek,…
Zeleninu a sýr nakrájíme na kousky.V misce promícháme s olejem a citronovou šťávou.Jogurt ochutíme solí, pepřem a jemně nasekanými bylinkami.Salát můžeme celý promíchat…
I z celeru je možné připravit jednoduchý a výborný oběd. Stačí ho na chvíli povařit, proložit plísňovým sýrem, obalit v trojobalu a dozlatova osmažit. Rychlé jídlo,…
Brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy.Mouku promícháme s troškou soli a zasypeme s ní brambory. Vše lehce promícháme, až se mouka smíchá s brambory a utvoří…
Toto drobné pečivo ochucené Nivou je ideální na zobání k vínu nebo jako pohoštění na oslavy. Část chrupinek připravíme posypanou slunečnicovými semínky a podáváme je jen…
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a nakrájame na veľké štvorce.Každý štvorec v jednej polovici posypeme malým množstvom strúhanky.Na ňu dáme trocha…
Listové těsto je ideální k přípravě slaného pečiva různých tvarů. Podle své šikovnosti můžeme tvořit rolády, které pak pokrájíme a pečeme jako šneky nebo balit do tvarů…