Výborný zapečený Pangas

Jaruna18 Kuchařka: Jaruna18

Ryby 14 názorů

Suroviny

50 dkg mraž. Pangasius
1 zakysaná smetana
5 dkg tvrdý sýr
5 dkg Niva
1 pórek
koření na ryby
citronová šťáva
sůl
olej
pažitka(petrželka)na posypání
rajčata na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pangase necháme mírně rozmrznout. Pak ho přepůlíme, pokapeme citron.šťávou a necháme asi 40minut odležet.

  2. Sýry nastrouháme a smícháme se zakys. smetanou. Je-li to moc husté,můžeme zředit s troškou mléka.

  3. Odleželého Pangase okořeníme a osolíme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme rybu spolu s nakrájeným pórkem na kolečka, po obou stranách.

  4. Vše rozprostřeme do vymazané (olejem) zapékací mísy a zalejeme zakys. smetanou se sýrem.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů. Hotové posypeme pažitkou a ozdobíme rajčaty.

Poznámka

Recept mám od kamarádky a dělám ho velmi často.Chutná i těm co ryby nemusí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborný zapečený Pangas

  • elfivila elfivila

    Receptík super, akorát pangasius je nedobrá ryba. Zkoušeli jsme to se štikou a nemělo to chybu.

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    Posílám 6 bodík :yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autor receptu)

    Evcal,dík za fotečku,moc se Ti to povedlo a mám radost,že chutnalo.:-K

    Odpovědět

  • evcal evcal

    Dnes jsme si pošmákli.:-p Výborné:yes::yes::yes:, ač nejsem výslovným milovníkem ryb, opravdu jsem si pochutnala. Bodík letí vzduchem i s obrázkem :-K

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Dnes jsem vyzkoušela. Výborné....:-)

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Tak to je super recept,co nejdříve koupím rybu,neb jsme ji už snědli :-D,a udělám toto.Vypadá to fakt báječně:yes::yes:.Dávám plusíka a ukládám do oblíbených.:-))

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autor receptu)

    Ahoj Elizo.S pomerančem to vypadá moc hezky a citrusy se k rybě určitě hodí.I bazalka.Skvělý.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jo - místo pórku jsem použila červenou cibuli. Pórek příště :-). Ď. za recept.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Můžu potvrdit, je opravdu výborný a smetana se nesrazila :-). Dovolím si přidat fotky.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak ryba už se rozmrazuje :-). Mám všechno kromě pórku, tak buď někoho vyšlu, nebo vymyslím nějakou alternativu. Jsem zvědavá na tu zakysanku, co mi provede...;-):-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Jaruna18 Jaruna18(autor receptu)

    Zatím nikdy se mi to nesrazilo.Žádný trik na to nemám,ale koukni na fotku,je to bezva.Používám zakys.smetanu v kelimku,je vidět na fotce.

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autor receptu)

    Elizo,díky! Opraveno.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jarunko, máš překlep v názvu...;-)
    Tohle bude určitě výborné...:-p Zrovna dnes mi dieta předepisuje rybu, tak bych to mohla zkusit :-).

    Holky, nesráží se vám zakysaná smetana při tepelné úpravě? Mně se vždycky udělaly takové neestetické sraženinky, tak ji raději na zapékání nepoužívám... Nemáte nějaký trik, jak tomu předejít?

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečený pangas pangas pangas recepty pangas v troubě pangas zapeceny recepty z pangase zapečený pangasius se smetanou zapečená ryba se smetanou zapečená ryba se smetanou úprava pangase zapecena ryba s ryzi zapečený pangas recepty zapeceny pangas recept pangas s rýží pangasius s nivou pangas s nivou zapečený pangasius s nivou výborný pangasius recept na pangase pangas s pórkem