Výborný zapečený Pangas

Jaruna18 Kuchařka:

Ryby 14 názorů

510

Suroviny

50 dkg mraž. Pangasius
1 zakysaná smetana
5 dkg tvrdý sýr
5 dkg Niva
1 pórek
koření na ryby
citronová šťáva
sůl
olej
pažitka(petrželka)na posypání
rajčata na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pangase necháme mírně rozmrznout. Pak ho přepůlíme, pokapeme citron.šťávou a necháme asi 40minut odležet.

  2. Sýry nastrouháme a smícháme se zakys. smetanou. Je-li to moc husté,můžeme zředit s troškou mléka.

  3. Odleželého Pangase okořeníme a osolíme. Na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme rybu spolu s nakrájeným pórkem na kolečka, po obou stranách.

  4. Vše rozprostřeme do vymazané (olejem) zapékací mísy a zalejeme zakys. smetanou se sýrem.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů. Hotové posypeme pažitkou a ozdobíme rajčaty.

Poznámka

Recept mám od kamarádky a dělám ho velmi často.Chutná i těm co ryby nemusí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Výborný zapečený Pangas

  • elfivila elfivila

    Receptík super, akorát pangasius je nedobrá ryba. Zkoušeli jsme to se štikou a nemělo to chybu.

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    Posílám 6 bodík :yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Evcal,dík za fotečku,moc se Ti to povedlo a mám radost,že chutnalo.:-K

    Odpovědět

  • evcal evcal

    Dnes jsme si pošmákli.:-p Výborné:yes::yes::yes:, ač nejsem výslovným milovníkem ryb, opravdu jsem si pochutnala. Bodík letí vzduchem i s obrázkem :-K

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Dnes jsem vyzkoušela. Výborné....:-)

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Tak to je super recept,co nejdříve koupím rybu,neb jsme ji už snědli :-D,a udělám toto.Vypadá to fakt báječně:yes::yes:.Dávám plusíka a ukládám do oblíbených.:-))

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Ahoj Elizo.S pomerančem to vypadá moc hezky a citrusy se k rybě určitě hodí.I bazalka.Skvělý.:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jo - místo pórku jsem použila červenou cibuli. Pórek příště :-). Ď. za recept.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Můžu potvrdit, je opravdu výborný a smetana se nesrazila :-). Dovolím si přidat fotky.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak ryba už se rozmrazuje :-). Mám všechno kromě pórku, tak buď někoho vyšlu, nebo vymyslím nějakou alternativu. Jsem zvědavá na tu zakysanku, co mi provede...;-):-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Zatím nikdy se mi to nesrazilo.Žádný trik na to nemám,ale koukni na fotku,je to bezva.Používám zakys.smetanu v kelimku,je vidět na fotce.

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Elizo,díky! Opraveno.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jarunko, máš překlep v názvu...;-)
    Tohle bude určitě výborné...:-p Zrovna dnes mi dieta předepisuje rybu, tak bych to mohla zkusit :-).

    Holky, nesráží se vám zakysaná smetana při tepelné úpravě? Mně se vždycky udělaly takové neestetické sraženinky, tak ji raději na zapékání nepoužívám... Nemáte nějaký trik, jak tomu předejít?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zapečený pangas pangas pangas recepty pangas v troubě pangas zapeceny recepty z pangase zapečený pangasius se smetanou zapečená ryba se smetanou zapečená ryba se smetanou zapecena ryba s ryzi úprava pangase zapečený pangas recepty zapeceny pangas recept pangas s nivou pangasius s nivou pangas s rýží zapečený pangasius s nivou výborný pangasius recept na pangase pangas s pórkem

Zapomněl/a jsem heslo