Paštičky s uherskou pěnou
Recept ještě nebyl hodnocenDáme stranou 30 g salámu na ozdobu a 70 g rozmixujeme a přendáme do misky. Přidáme sýr, změklé máslo a ručním šlehačem vyšleháme. Postupně přidáváme horké mléko a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme stranou 30 g salámu na ozdobu a 70 g rozmixujeme a přendáme do misky. Přidáme sýr, změklé máslo a ručním šlehačem vyšleháme. Postupně přidáváme horké mléko a…
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do pánve dáme rozehřát máslo (nemáme-li přepuštěné, přidáme k máslu olej). Maso na másle opékáme cca 2…
Brusinky namočíme do sklenice s pomerančovou šťávou. Šťávu můžeme použít čerstvě vymačkanou z pomerančů, ale také ji můžeme nahradit kupovanou.Prso opláchneme a osušíme.…
Máte rádi sýrové omáčky? Vyzkoušejte tento rychlý a snadný recept na pokrm z kuřecího masa se smetanovou omáčkou s nivou a smetanovým sýrem ochucenou bylinkami dle vaší…
Toto pohoštění vypadá krásně na pohled, dobře chutná a navíc ho připravíme velmi snadno. Stačí uvařit vejce natvrdo, žloutek se sýry, majonézou a máslem vyšlehat do pěny…
Uvaříme si brokolici a makaróny al dente, necháme okapat a zamícháme s máslem. Cibuli, česnek a pórek nakrájíme a na oleji osmažíme do zlatova. V hrnečku přivedeme do…
Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do papiňáku(tlakového hrnce)a zalijeme 1/2litrem horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu…
Očištěné maso nakrájíme na malé kousky (soté), cibuli nasekáme najemno, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, hrášek (pokud máme mražený), propláchneme na sítku a…
Polévka: Do hrnce dáme asi 1 lžíci másla. Poté vsypeme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a 1 lžíci hladké mouky. Promícháme, přidáme rozmražený špenát, zalijeme…
1. Na pánvi necháme zhnědnout mleté hovězí maso, odstraníme / vylijeme přebytečný tuk, přidáme koření na tacos a vodu, promícháme a dusíme, až se voda odpaří. 2. Maso…
Sušenky rozmixuji s rozpuštěnými máslem. Krém připravím smícháním sýra Philadelphia, tvarohu, sirupu, cukru a vanilkového prášku.Krém si rozdělím na dvě poloviny a do…
Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme na oleji. Přidáme prolisovaný česnek a oloupané a nakrájené žampiony.Přidáme na malé kousky nakrájenou nebo na hrubo nastrouhanou…
Mléko, droždí, cukr a 20 g hladké mouky nechat v teplém mléce vzejít v kvásek. Jakmile je kvásek vykynutý, zamíchat do něj žloutky s olejem, přidat citronovou kůru a…
Mozečky opereme a odblaníme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme ji zpěnit do velké pánve nebo širšího kastrolu na rozehřáté máslo s olejem.Pak přidáme mozeček,…
Nejdříve se připraví náplň. Smícháme krémový sýr s cukrem. Potom se jedno po druhém přidají vajíčka a dvě lžíce smetany. Pak se připraví karamel. Bonbony-karamelky…
Tortellini se prodávají s několika druhy náplní. K sýrové omáčce s pórkem jsou masové nejlepší, ale určitě vás nezklamou ani sýrové nebo špenátové. Důležité je…
Vajíčková pomazánka je evergreenem snad každé domácnosti. Nejčastěji je však připravována po Velikonocích. Do této pomazánky budete kromě natvrdo vařených vajíček…
Utřeme tvarohem se sýrem a máslem, přidáme proslisovaný česnek a pomačkané vajíčko. Dle chuti osolíme,necháme chvilku proležet a mažeme na tousty nebo čerstvé pečivo.
Vyzrálý Hermelín dáme ztuhnout (ne zmrznout) do mrazáku, aby se dal dobře nastrouhat.Cibuli jemně pokrájíme, Hermelín nastrouháme na velkých slzách struhadla a obojí…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme lžíci jablečného octa a postupně přimícháváme cukr krupici. Připravíme si plech s pečícím papírem a sníh na něho rozetřeme. V troubě…
Kuřecí prsa rozkrojíme na slabší plátky, osolíme a posypeme sušenou bazalkou. Na pánvi je opečeme z obou stran. Vyjmeme a do pánve přihodíme na kostičky nakrájená…
1. Troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme alobalem nebo pečicím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. 2. Do…
K mletému masu přidáme žloutky, nasekanou zelenou petržel, sůl, pepř a promícháme. Z této směsi vytvoříme malé karbanátky, které usmažíme dozlatova. Příprava omáčky…
Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem. Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu. …
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami