

Cheesecake kostky v čokoládové polevě
Suroviny 24 porcí
- Sušenkový korpus:
- 140 g sušenek
- 75 g rozpuštěného másla
- 20 g namletých mandlí
- Náplň:
- 570 g smetanového sýru nebo žervé
- 160 g zakysané smetany
- 150 g krupicového cukru
- 60 ml smetany ke šlehání
- 3 celá vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Poleva:
- 300 g čokolády
- 25 g kokosového oleje
Postup přípravy receptu
Do sekáčku dejte sušenky, použila jsem Bebe sušenky, a umelte je. Přisypte namleté mandle, rozpuštěné máslo a pomocí sekáčku vše spojte dohromady. Hotovou sušenkovou směs vysypte na plech o velikosti 20x25 cm. Plech nejprve vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Směs pečlivě upěchujte lžicí a dejte si záležet, aby v sušenkové vrstvě nezůstaly žádné mezery. Formu vložte do trouby předehřáté na 160°C a sušenkový základ pečte 10 minut.
Zatím si připravte náplň. Na tu budete potřebovat smetanový sýr (Philadelphia) nebo žervé. K němu přisypte cukr a vše společně vyšlehejte. Dále přidejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, vanilkový extrakt a vše opět vyšlehejte. Na závěr do směsi všlehejte vejce - jedno po druhém.
Hotovou náplň vlijte na předpečený sušenkový základ a pokud je potřeba, stěrkou ji rozetřete a uhlaďte.
Formu vložte do trouby a cheesecake pečte 40 minut. Po této době pečení cheesecake sledujte a pokud je potřeba, pečte dál. Já ho z trouby vytáhla až ve chvíli, kdy jeho okraje začaly zlátnout. Pekla jsem ho víc, jak hodinu.
Cheesecake nechte poté vychladnout a odkrojte boky. Jakmile máte boky odříznuty, rozkrájejte cheesecake na 24 kousků a zatím je uložte do lednice.
Připravte do rendlíku kokosový olej a přidejte k němu nalámanou čokoládu. Vše společně rozpusťte.
Jednotlivé kousky cheesecaku obalte v čokoládě. Obalené kousky odkládejte na plech s pečicím papírem a nechte čokoládu zatuhnout.
Jakmile poleva na kostkách zatuhla, po stranách jsem ji odřízla, aby kostky vypadaly úhledně.
Poznámka od kuchařky
Videorecept: https://youtu.be/iq67vdTHEag
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cheesecake kostky v čokoládové polevě
-
Mám zdroj kvalitního tvarohu přímo z mlékárny a cheesecake už dělám jenom z tvarohu
(ale lze použít i kupovaný tučný tvaroh)
***
"Jakmile poleva na kostkách zatuhla, po stranách jsem ji odřízla, aby kostky vypadaly úhledně."
No, patrně nejen mé maličkosti jste tímto vyrazila dech
Jednak, nebýt fotečky, tak by možná leckdo čokoládu odřízl kol dokola a nechal ji pouze na vršku
...a nezkusila jste náhodou z upečeného produktu po vychlazení nakrájet podélně hranoly, pak je vcelku potáhnout čokoládou a teprve potom nakrájet kostky?