Cannelloni s mangoldem
Italské cannelloni se obvykle plní náplní a poté zapečou. Jako náplň použijeme směs smetanového sýra, vejce a mangoldových listů. Cannelloni zapečeme s rajčatovou omáčkou ochucenou mangoldovými stonky a česnekem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 402 kJ / 2 008 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,37 g |
Tuky | 48,75 g |
Vláknina | 37,24 g |
Cholesterol | 375 mg |
Sodík | 2,50 g |
Sůl | 4,31 g |
Sacharidy | 242,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Z mangoldu vykrojíme stonky. Listy mangoldu vaříme 2 minuty, stonky 5 minut, necháme okapat a poté nakrájíme.
Krok 3: Cibuli orestujeme na troše oleje. Oloupaná rajčata rozkrájíme a dáme na pánev k cibuli. Zalijeme smetanou a 5 minut vaříme. Přidáme prolisovaný česnek, stonky mangoldu, sůl i pepř a rozmixujeme.
Krok 4: Nakrájené listy mangoldu dáme do hrnce s trochou vody, zasypeme moukou a přidáme sýr, který necháme rozpustit. Přidáme vejce a chvilku vaříme.
Krok 5: Cannelloni plníme mangoldovou nádivkou, v pekáčku je zalijeme rajčatovou omáčkou a pečeme 50 minut.
Krok 6: Před koncem je můžeme posypat sýrem.
Zveřejněno 7. 8. 2024 12:00
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cannelloni s mangoldem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzzp
Nejnovější recepty
Luhačovický špaček
Přidáno před 5 hodinami
Vaječná frittata s pečenou dýní
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí maso zapečené s dýní a tvarůžky
Přidáno před 19 hodinami
Ořechový dort
Přidáno před 23 hodinami
Nenanuky (dortík na klacku)
Přidáno 9. 10. 2024 12:38
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Přidáno 9. 10. 2024 12:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Náš život s celiakií: Sladký dýňový chlebíček chutná u nás doma všem. Ani nepoznáte, že je bezlepkový
Jak správně sušit houby? Důležitá je velikost plátků i teplota při sušení v troubě, babky a některé další druhy se ale k sušení nehodí
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země
Holka u plotny: Hermelín zapečený v listovém těstě jako dýně vtipně vypadá a skvěle chutná, příprava je snadná
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené křemenáče
JaneAnn před 47 minutami
Cuketa v sýrovém těstíčku - pečená v troubě
Fitulka před 2 hodinami
Kmínová polévka - "vídeňská"
Fitulka před 2 hodinami
Kynuté knedlíky bez vajec - jako pírko
NikVe před 3 hodinami
Krůtí prsa s ananasem a paprikami
vojfrancezska před 3 hodinami
Rajčatový salát s majolkou
juannita před 3 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 3 hodinami
Linecké cukroví
Panova před 3 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 3 hodinami
Dýňové muffiny
Brumaire před 4 hodinami
Komentáře