Domácí chléb se syrovátkou
Recept ještě nebyl hodnocenSuché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 115 kJ / 28 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Suché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…
Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…
Uvedené suroviny smícháme (kvásek neděláme), vypracujeme lesklé těsto. Dáme do jakékoli formy (kterou ptřeme olejem a vysypeme moukou) vykynout (já použila srnčí hřbet)…
Pracujeme nad nádobou na syrovátku. Velmi hustý kefír, který jsme přecedili - (zbavili houbiček, které dáme opět do mléka), nalijeme do obalu, nejprve opatrně rukou…
Suroviny, jak jsou v pořadí, dáme do domácí pekárny, zapneme program Těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na kousky, (jak velké chceme housky), upleteme a necháme ještě…
Syrovátku přivedeme k varu a přidáme křen – jen pozor tentokrát postrouhaný na hrubých očkách, nebo pokrájený na tenké nudličky.Ve smetaně roztřepeme mouku a zalijeme jí…
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.Máslo rozehřejte, vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte rozdrobené kvasnice a zalijte syrovátkou nebo mlékem. Zahřívejte,…
Večer si do mísy dáme 50g žitného kvásku, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Ráno, po 12hod, by…
Banány, skořici a syrovátku rozmixujeme ponorným mixérem a dosladíme hnědým cukrem nebo medem.
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě semínek a uněteme těsto -…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce na rozehřáté máslo osmažit, přidáme mouku a uděláme hnědou cibulovou jíšku do které vylijeme syrovátku s vodou v poměru 1:1 a…
Všechny suroviny (včetně semínek) dáme do pekárny, tekuté, pak sypké. Sůl do vody, kváeke a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný s delším kynutím i…
Do vlažné syrovátky rozdrobíme droždí a necháme pár minut odpočívat. Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, žloutek a sůl. Vlijeme syrovátku a hněteme, dokud nemáme…
K vykynutému omládku přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 6 dílů a z každého uděláme…
Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí. Necháme 30 minut kynout. Zapneme troubu na 250°C, aby se…
Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek".Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme…
Srvátku vylejeme do hrnca, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, rascu a soľ. Varíme asi 15 minút.Vložíme vopred uvarenú sóju a spolu ešte 5 minút povaríme.Polievku v…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 60-80 minut kynout.Vykynuté těsto vytáhneme z mísy, propracujeme, rozdělíme…
Velikonoční polévka z jednoho hrnce má původ v dobách dávno minulých. Když se ještě dříve vařila v domácnostech šunka, vzniklý vývar se použil jako základ polévky,…
Kdo má rád polévky z mléka, podmáslí nebo syrovátky, jistě si pochutná i na téhle zeleninové, plné bylinek. Na její uvaření, budete potřebovat pár minut času, minimum…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a nastavíme program Těsto. Pak těsto vyndáme, dobře propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. …
Suroviny dáme do pekárne v poradí od tekutých po sypké, ak máme čerstvé droždie zamrazené, dávame ho s tekutinami, ak máme droždie čerstvé alebo sušené, dávame ho na…