Domácí sýr z domácího kefíru
Recept ještě nebyl hodnocenPracujeme nad nádobou na syrovátku. Velmi hustý kefír, který jsme přecedili - (zbavili houbiček, které dáme opět do mléka), nalijeme do obalu, nejprve opatrně rukou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 115 kJ / 28 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,40 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,10 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 2 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 5,00 g |
| – cukry | 5,00 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
Pracujeme nad nádobou na syrovátku. Velmi hustý kefír, který jsme přecedili - (zbavili houbiček, které dáme opět do mléka), nalijeme do obalu, nejprve opatrně rukou…
Suché ingredience promícháme, přilijeme syrovátku a promícháme. Vznikne lehce řidší těsto. U tohoto chleba jsem využila dnes již tradiční recepturu na chléb bez hnětení.…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z…
Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce na rozehřáté máslo osmažit, přidáme mouku a uděláme hnědou cibulovou jíšku do které vylijeme syrovátku s vodou v poměru 1:1 a…
Kdo má rád polévky z mléka, podmáslí nebo syrovátky, jistě si pochutná i na téhle zeleninové, plné bylinek. Na její uvaření, budete potřebovat pár minut času, minimum…
Vánočka je symbolem českých Vánoc a tradice, která provoní celý domov. Její jemné, máslové těsto, přináší nejen chuťový požitek, ale i nezaměnitelnou atmosféru sváteční…
Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibulku do sklovita, přidáme vločky, zeleninu nadrobno pokrájenou, nebo nastrouhanou a ještě bramboru krájenou na menší kousky,…
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.Máslo rozehřejte, vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte rozdrobené kvasnice a zalijte syrovátkou nebo mlékem. Zahřívejte,…
Suroviny, jak jsou v pořadí, dáme do domácí pekárny, zapneme program Těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na kousky, (jak velké chceme housky), upleteme a necháme ještě…
V syrovátce rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi 45 minut kynout.Vykynuté těsto propracujeme, válečkem rozválíme na…
Všechny suroviny (včetně semínek) dáme do pekárny, tekuté, pak sypké. Sůl do vody, kváeke a droždí nahoru na mouku. Použijeme program Celozrnný s delším kynutím i…
Těsto jsem míchala v robotu - z trochy vody, cukru a droždí jsem udělala kvásek, když vzešel, přidala jsem zbytek surovin a vypracovala těsto. Mouku je třeba dosypávat…
Do vlažné syrovátky rozdrobíme droždí a necháme pár minut odpočívat. Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, žloutek a sůl. Vlijeme syrovátku a hněteme, dokud nemáme…
Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí. Necháme 30 minut kynout. Zapneme troubu na 250°C, aby se…
Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek".Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme…
Světlejší pšenično-žitný kváskový chleba je voňavý smaženou cibulí a vhodný jako příloha ke guláši nebo na jakékoliv grilování. Bude-li při grilu společnost větší,…
Syrovátku přivedeme k varu a přidáme křen – jen pozor tentokrát postrouhaný na hrubých očkách, nebo pokrájený na tenké nudličky.Ve smetaně roztřepeme mouku a zalijeme jí…
Banány, skořici a syrovátku rozmixujeme ponorným mixérem a dosladíme hnědým cukrem nebo medem.
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké, kvásek a droždí až nahoru na mouku.Použijeme program Základní (Klasik).Upečený chleba vyklepneme a dáme vychládnout na…
Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už…
V syrovátce rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.Hned, bez kynutí těsto rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 10-15 minut…
Z droždí, mléka a lžičky cukru zaděláme kvásek a necháme asi 15 minut pracovat.Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky a osmažíme je na oleji spolu se sojovou omáčkou,…
Velikonoční polévka z jednoho hrnce má původ v dobách dávno minulých. Když se ještě dříve vařila v domácnostech šunka, vzniklý vývar se použil jako základ polévky,…