Dalamánky II

jipohe Kuchařka: jipohe

Doba přípravy: 21/2 hodiny 10ks Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

320 ml syrovátky (vody)
5 PL oleje
75 g žitná mouka celozrnná
75 g žitná mouka chlebová
300 g pšeničná mouka chlebová
40 g polohrubá mouka
lžička sladěnky
2 lžičky soli
1/2 PL kmínu
1/2 PL lněných semínek
1/2 PLsezamu
1/2 slunečnicová semínka
17 g droždí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vše si připravíme do mísy a v robotu uhněteme na hladké těsto. Dáme tomu 10 minut a těsto se nám odvděčí.

  2. Necháme 30 minut kynout.

  3. Zapneme troubu na 250°C, aby se předehřála.

  4. Mezitím z těsta rukama potřenýma olejem tvarujeme dalamánky.

  5. Před vložením do trouby nařízneme žiletkou a postříkáme vodou.

  6. Troubu zapaříme a teplotu ztlumíme na 220°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 16 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dalamánky II

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: slunečnicová dalamánky dalamánky dalamánky ze sladěnky dalamánky se syrovátkou dalamánky z chleba špekové dalamánky domácí dalamánky ze syrovátky vaření dalamánky