Mechový chlebík z DP

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 0 názorů

Suroviny

370 g vody (voda - syrovátka 1:1)
200 g celozrnné žitné mouky
300 g hladké mouky
2 lžičky soli
kmín
75 g žitného kvásku
10 g čerstvého droždí
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku, odděleně od sebe.

  2. Zapneme program Klasik (základní). Po druhém promíchání (a před třetím kynutím,) pekárnu vypneme, těsto necháme vykynout a pak zapneme program Pečení.

  3. Hotový chleba vyklepneme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
    Chleba je i přes větší množství celozrnné mouky nádherně vykynutý, pružný a s mechovou střídkou.

Poznámka

Pokud se vám některý z chlebíků nedaří a je stále nedokynutý, vyzkoušejte tento postup - vypnout pekárnu před 3.kynutím, nechat těsto dokynout a pak upečte. Uvidíte ten rozdíl.

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mechový chlebík z DP

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kolac mechovy

Zapomněl/a jsem heslo