Dalamánky jako pírko

cathleen Kuchařka: cathleen

8-10 porcí Slané pečivo 6 názorů

Suroviny

100 g syrovátky
180 g vody
4 lžíce oleje
50 g žitné celozrnné mouky jemné
100 g pšeničné celozrnné mouky jemné
340-350 g hladké mouky
lžička cukru
2 lžičky soli
velká špetka drceného kmínu
15 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z každého zformujeme podlouhlý dalamánek, který na plechu svrchu nařízneme žiletkou a necháme nakynout.

  3. Potřeme vodou, můžeme sypnout kmínem nebo hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (190-210/20min).

Poznámka

Dalamánky jsou lehounké, voňavé a výborné i druhý den (tedy – pokud zbydou).

Syrovátku mám domácí, z překapaného jogurtu, jako vedlejší produkt tolik populární Domácí Lučiny.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dalamánky jako pírko

Tématické fráze: domácí výborné dalamánky výborné dalamánky dalamánky výborné domácí dalamánky dalamánky se syrovátkou domácí dalamánky domácí dalamánky ke snídani výborné domácí na dalamánky recept dalamánky domácí křupavé dalamánky dalamánky recept recet na dalamánky recept na dalamanky vyborne dalamaky dalamánky ze syrovátkou dalamanky od cattleen moc dobre dalamanky domácí dalamánky ze syrovátky pekarnomanie dalamanky domaci dalamanky se zbytku chleba