Kváskový chleba se syrovátkou a lněným semínkem

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 1 názor

Suroviny

Rozkvas:
100 g žitné chlebové mouky
100 g vody
20 g žitného kvásku
- umícháme a necháme v teple místnosti asi 10 hodin kvasit
dále:
200 g syrovátky
50-70 g vody
350 g hladké mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
rovná lžíce lněného semínka
2 rovné lžičky soli
drcený kmín
lžička sladěnky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. k hotovému rozkvasu přidáme do formy zbytek surovin a zapneme pekárnu, kterou necháme míchat jen asi 10 minut. Pak pekárnu vypneme a těsto necháme asi 1,5-2 hodiny kynout.

  2. Potom těsto necháme pekárnou promíchat, navlhčenýma rukama vytáhneme háky, těsto ve formě urovnáme a necháme nakynout (opět 2-3 hodiny).

  3. Zapneme program Pečení a chleba upečeme. Hotový vyklepneme z formy a na drátěné mřížce necháme vychladnout.

Poznámka

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kváskový chleba se syrovátkou a lněným semínkem

Tématické fráze: kváskový syrovátkový chléb recept na chléb s kváskem a syrovátkou chleba se syrovátkou kukuřičný chléb se lnenymi seminky kváskový syrovátkový chléb recept kukuřičný chléb se lněným smínkem pečení chleba se lněným semínkem domácí chléb se syrovátkou kváskový chleba se syrovátkou recepty

Zapomněl/a jsem heslo