Goji koktejl zdraví

Nápoje Doba přípravy: 5 min. + 2 a 1/2 hod. 5 názorů

Nápoje Doba přípravy: 5 min. + 2 a 1/2 hod. 5 názorů

Suroviny 2 porce

60 g sušené kustovnice (goji)
400 ml kozí syrovátky

Postup přípravy receptu

  1. Pokud není syrovátka úplně čistá, přeceďte ji přes jemné sítko.

  2. Vsypte do ní všechny plody goji, uzavřete (nebo přikryjte potravinovou fólií) a uložte do lednice alespoň na 2 a ½ hodiny nabobtnat – záleží na míře vysušenosti kustovnice.

  3. Až jsou plody goji úplně měkké, pořádně je promixujte ponorným mixérem.

  4. Nechcete-li mít v nápoji zrníčka, proceďte jej ještě přes velmi jemné síto.

  5. Nápoj je chutný sám o sobě, přesto lze vylepšit čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou. Podávejte chlazené.

Poznámka od kuchařky

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/goji-koktejl-zdra...

KUSTOVNICE ČÍNSKÁ neboli goji se díky svým úžasným vlastnostem řadí mezi superpotraviny užívané ke zpomalení procesu stárnutí. Obsahuje padesátkrát více vitamínu C než pomeranč, více beta-karotenu než mrkev (díky čemuž je jeho nejbohatším nositelem) a k tomu ještě 18 druhů aminokyselin, 21 stopových prvků (zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen, fosfor). Dále obsahuje vitamíny B1, B2, B6 a E.

Tímto vším jsou z nutričního hlediska plody goji nejhodnotnějším ovocem vůbec.

Není proto divu, že je kustovnice neuvěřitelně léčivá, což už dávno ví a bohatě využívají čínští lékaři a léčitelé.

Obsahuje látky, které působí antibakteriálně, snižují riziko rakoviny, léčí kašel, podporují zdravou funkci jater a ledvin, pomáhají při cukrovce a bolestech kloubů. Navíc stimulují tvorbu bílých a červených krvinek a dokonce mají i pozitivní vliv na mužskou potenci.

Goji byste měli pravidelně baštit pokud trpíte vysokým krevním tlakem, závratěmi, astmatem, vysokým cholesterolem nebo silnou únavou.

SYROVÁTKA vzniká při výrobě mléčných produktů tak, že se vysráží hlavní mléčná bílkovina kasein, což pozorujeme zejména u tvorby sýrů a tvarohů.

Má jemně žlutozelenou barvu a vyniká zejména vysokým obsahem bílkovin i mléčného cukru (laktózy). Obsahuje vitamíny B1, B2, B6 B12, C i E. Dále v ní najdeme hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek a další významné nutriční hodnoty.

Mezi léčivé účinky syrovátky patří: Podpora laktace kojících žen, úprava trávení, detoxikace organizmu, posílení imunitního systému i léčba kožních potíží.

Komentáře k receptu Goji koktejl zdraví

  • plotna plotna

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Moc pěkně popsaný postup. Kustovnici vyzkouším mám doma, ale já také s mlékem. :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • jira59 jira59(neregistrovaný)

    Kdo nepil ČERSTVOU kozí nebo "kraví":-p syrovátku, neuvěří, jak lahodné pití to je.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Měli by si dát ve Švýcarsku pozor,domnívám se ,že to zlikviduje i Pfizzer!:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Katko, i když nešvím, zda bych to s tou kozí syrovátkou dala, ale souhlasím s tebou, že goja je nesmírně zdravá;-)a šla by i do mléka...Máš 3.bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: gója účinky a použití goja kustovnice čínská recepty kustovnice goja goja napoj nápoj goja goji účinky a použití nápoj z góji plody goji diskuse goji nápoj kustovnice recepty plody goja kustovnice čínská recepty goja na pití kustovnice čínská wikipedie goja použití kustovnice goja recepty zdravy koktejl recepty z kustovnice nápoj goji plody goji wikipedie