Vepřová panenka se smetanovým přelivem

Vepřové maso Doba přípravy: do 10 minut 11 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: do 10 minut 11 názorů

Suroviny 1 porce

4 plátky vepřové panenky (cca 2 cm)
sůl
pepř
hladká mouka na obalení
1 dl vývaru
2-3 lžíce sladké smetany
olej na osmažení

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové paneky ukrojíme 4 hrubší kolečka, dlaní je jen roztlačíme jakoby do stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme z masa.

  2. Rozpálíme olej a z každé strany cca 2 minuty opékáme. Otočíme potřetí, přilejeme vývar a necháme šťávu zredukovat. Nakonec maso vyjmeme, přilejeme 2-3 lžíce smetany a odstavíme.
    Podáváme s opečenými brambory a maso přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu Vepřová panenka se smetanovým přelivem

Tématické fráze: veprova panenka se smetanou jednoduchý recept na vepřovou panenku vepřová panenka vepřová panenka recept vepřová panenka top recepty veprova panenka recepty panenka s přelivem panenka s houbovým přelivem top recepty vepřová panenka preliv na veprovou panenku vepřová panenka s přelivem recepty z vepřové panenky vepřová panenka s houbovým přelivem vepřová panenka s houbovým přelivem vepřová pnenka smetanovy přeliv recept na vepřovou panenku vepřová panenka se smetanou recepty vepřová panenka jednoduchý recept vepřová panenka - top recepty