Špaldové noky se zelím a "slaninou"
Recept ještě nebyl hodnocenMouky smícháme s práškem do pečiva, osolíme a okořeníme, přidáme vejce a pomalu přiléváme vodu, aby vzniklo středně husté těsto. Do vroucí osolené vody postupně zaváříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 310 kJ / 313 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 15,00 g |
| – nasycené | 4,00 g |
| – nenasycené | 11,00 g |
| –– mononenasycené | 5,00 g |
| –– polynenasycené | 6,00 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 9 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 20,00 g |
| – cukry | 1,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Mouky smícháme s práškem do pečiva, osolíme a okořeníme, přidáme vejce a pomalu přiléváme vodu, aby vzniklo středně husté těsto. Do vroucí osolené vody postupně zaváříme…
Pohanku dame do vody (v pomeru 2:1) a nechame tahnout (nevarit). Po chvili k pohance pridame dva prepulene strouzky cesneku a koreni (pouzila jsem chilli a Grilovana…
Cibuli osmahněte na oleji lehce do hněda, přidejte česnek a ještě chvilku smažte.Přendejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience a párkrát zapulzujte, dokud se…
Recept je velmi jednoduchy a rychly. Nejdive si dam zvlast varit ryzi. Mezitim si v panvi wok orestuji na trose olivoveho oleje na platky cesnek, kdyz se rozvoni pridam…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku a po chvilce přidáme na…
Brambory oloupeme, pokrajime na platky, dame do hrnce, zalijeme vodou a nechame prejit varem. Mezitim oskrabeme mrkev a pokrajime ji na kolecka. Cibuli ocistime a…
Tento pokrm spojuje lahodně opečený tempeh s pestrou směsí čerstvé zeleniny, fazolí, bylinek a dokonale připravenou rýží. Toto chutné a výživné jídlo plné bílkovin a…
Podzim se nese v duchu teplejších jídel, do kterých však můžeme zahrnout i sezónní zeleninu. Připravte si tento bezmasý salát. Jeho základem je obilovina quinoa, uzený…
Bohatým zdrojem vlákniny a bílkovin jsou ječné kroupy, ze kterých můžeme připravit opravdu sytý, ale zároveň opravdu vyvážený pokrm. Vařené kroupy promícháme s…
Cibulku nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme, tempeh rozdrolíme.Na olivovém oleji osmahneme cibulku se špetkou soli, po chvíli přidáme tempeh, česnek a smažíme do…
Nejprve si spaříme, oloupeme a nakrájíme rajčata na kostky. Na oleji si zpěníme nakrájenou cibuli, po chvilce dáme k cibuli restovat na kostky nakrájený seitan a na…
Okurku nakrájejte na co nejtenčí plátky, mrkev nahrubo nastrouhejte. Smíchejte ve větší míse, přidejte tamari a ocet a nechte chvilku marinovat. Tortilly zahřejte na…
Quinou na drobném sítku několikrát propláchneme pod horkou vodou. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kmín, kostičky tempehu, polámané houby a necháme rozvonět.…
Těsto rozviňte, rajčatový protlak/sugo smíchejte s ajvarem a namažte na těsto. Poklaďte plátky sýra, posypte rozdrobeným tempehem a kořením. Pevně zarolujte a nakrájejte…
Tempeh nasekejte na menší kousky. Silken tofu rozmixujte se sušeným droždím, hořčicí, citronovou šťávou, česnekem. Přidejte špenát a tempeh a párkrát zapulzujte. …
Tempeh je výrobek ze sójových bobů, který vyniká vysokým obsahem bílkovin – i proto se často používá v rostlinné kuchyni. Uzený tempeh dodá cuketovým plackám výraznou…
Nahraďte rýži kroupami a maso uzeným tempehem – vznikne vydatné a chuťově bohaté jídlo, které potěší nejen vegany. Kroupové „rizoto“ spojuje poctivost tradiční kuchyně s…