Kroupové „rizoto“ s uzeným tempehem

Suroviny

40 g ječných krup
2 hrsti sušených hub
100 g uzeného tempehu
40 g cibule
1 lžíce oleje
2 řapíky celeru
Špetka drceného kmínu
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžíce nasekané petrželky
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy propláchneme a vložíme do hrnce společně s houbami, zalijeme dostatečným množstvím vody (aby byly kroupy i houby ponořené), osolíme a pod poklicí vaříme asi 25 minut doměkka. Tekutinu necháme vyvařit.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej. Cibuli nakrájenou nadrobno necháme zesklovatět na oleji.

  3. Řapíkatý celer zbavíme žilek a nakrájíme na drobné kostky, přidáme k cibuli. Chvíli opékáme, dokud zelenina trochu nezměkne. Můžeme podlít trochou vody, aby se zelenina nepřipalovala.

  4. Přidáme drcený kmín, nasekanou petrželku, kroupy a tempeh nakrájený na kostky.

  5. Podlijeme trochou vody a vmícháme nastrouhaný parmezán.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Komentáře k receptu Kroupové „rizoto“ s uzeným tempehem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pohankové rizoto s tempehem tempeh recepty krupoto kroupy se zeleninou a tempehem krupoto recept albert tempeh v rizoto recepty s uzenym tempechem kroupove risoto s parmazánem tempeh recept rýžové rizoto s tempehem rizoto z uzenym pohankové rizoto s tempeh rizoto s tempehem a zeleninou recepty s tempehem recept na rizoto s tempahem top rizoto s tempehem kroupové rizoto s bylinkami