Hasperat s hummusem a špenátem

Suroviny

Hummus (domácí nebo kupovaný, jste-li líné kože, každopádně dobře ochucený humus je klíčový)
1 salátová okurka
1 větší mrkev
1,5 lžíce tamari
1,5 lžíce (rýžového) octa
čerstvý (baby) špenát
čerstvý mletý pepř
pokud máte rádi ostré
tak nějakou chilli omáčku/tabasco
pšeničné tortily
uzený tempeh

Postup přípravy receptu

  1. Okurku nakrájejte na co nejtenčí plátky, mrkev nahrubo nastrouhejte. Smíchejte ve větší míse, přidejte tamari a ocet a nechte chvilku marinovat.

  2. Tortilly zahřejte na pánvi, v mikrovlnce či nad plamenem. Ze 2/3 je potřete humusem, na něj navrstvěte okurku, mrkev a špenát (tempeh). Opepřete a příp. dále dochuťte. Opatrně zabalte (pokud chcete mít závitek plochý, ještě ho na chvíli přitlačte na rozpálenou pánev). K pozdější konzumaci můžete zabalit do alobalu, ale je nutné počítat s tím, že tortily s postupem času trochu zvlhnou.

Poznámka od kuchařky

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Komentáře k receptu Hasperat s hummusem a špenátem

Tématické fráze: recept na ochuceny humus humus se špenátem salát s hummusem humus psenicny těstoviny s hummusem pokrmy s hummusem