Banánové řezy s čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenSamotné banány dvakrát výraznou chutí nevynikají, i když jsou dobře vyzrálé. Zkuste je ale dát dohromady s čokoládou. To se potom začnou dít věci! A když do akce ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Samotné banány dvakrát výraznou chutí nevynikají, i když jsou dobře vyzrálé. Zkuste je ale dát dohromady s čokoládou. To se potom začnou dít věci! A když do akce ještě…
Ideální pečivo k posezení s přáteli, k pivu i vínu. Je křehoučké, jemné a pikantní. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, zvládne ji i začátečník. Každý, kdo má…
Cukr, máslo, med, mléko a sodu vaříme 3 minuty ve vodní lázni. Dáme do mísy společně s moukou, vejcem a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme…
Blíží se víkend, nedělní káva a vy máte chuť hřešit? Potom je pro vás tento moučník jako stvořený. Pláty křehkého těsta promazané pudinkovým krémem jsou polité čokoládou…
Žloutky s cukrem třeme asi 10 minut, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto tuhé asi jako na nudle (když je málo mouky, roztéká se to). Možná budete muset spíš…
Omegu rozpustit, do vlažné vmíchat cukr a kakao a nechat ztuhnout. Pak vyšlehat nejlépe ručním šlehačem a přidat rum dle chuti.
K bílkům přidáme špetku soli, ušleháme sníh a po lžících do něj zašleháme cukry a pak posupně žloutky. Mouku, kakao a prášek do pečiva prosejeme a zlehka vmícháme do…
Jako první připravíme kvásek. Do vlažného mléka přidáme trochu z už odvážené mouky, trochu cukru, rozdrobíme droždí, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít.…
Tyto laskonky se od klasických bílkových skořápek značně liší, nicméně patří mezi oblíbené cukroví našich babiček i prababiček. Kokosové těsto se tradičně rozválí a…
Nápadité řezy, které využívají jako součást receptu oblíbené sušenky. Ty spolu a pudinkovou sladkou a krémovou vrstvou tvoří vizuální i chuťový efekt a posunují…
Z mouky, soli, nahrubo nastrouhaného tuku, octa, vody vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut odpočinout v chladničce.Mezitím rozinky namočíme do rumu, oříšky…
Nejprve si dáme vařit salko asi 2,5 hodiny.Tuk rozpustíme v uvedeném množství vody a přidáme špetku soli. Jakmile začne vařit, smícháme s moukou. Stáhneme z plotny.…
Cukr, mléko prosejeme do mísy, přidáme vychladlý tuk, aróma, promísíme, po trošce přidáváme vodu a vypracujeme tužší těsto asi jako plastelína. Těsto rozdělíme na tolik…
Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Všechny pevné suroviny včetně ořechů odměříme do hlubší mísy a promícháme je. Přidáme olej, vodu a nastrouhaná jablka a důkladně…
Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Všechny pevné suroviny včetně ořechů odměříme do hlubší mísy a promícháme je. Přidáme olej, vodu a nastrouhaná jablka a důkladně…
Z piškotů, cukru, roztopeného 100% tuku, vajec, kakaa, rozinek a rumu vypracujeme těsto, které rovnoměrně vtlačíme do většího plechu. Můžeme si pomoct válečkem aby bylo…
Rozpustíme tuk v horké vodě, spaříme mouku, chvíli povaříme, až se těsto začne odlepovat ode dna. Po vychladnutí postupně zašleháváme vejce jedno po druhém. Stříkáme…
Lahodné elegantní rohlíčky s máslovým krémem, kterými ozdobíte narozeninový stůl, potěšíte hosty na svatbě nebo jimi prostě jen doplníte nedělní kávičku s rodinou.…
Vůně perníku a chuť dýně, to jsou dva typické znaky podzimu. A že ony komponenty spolu skvěle ladí nám předvedou v tomto moučníku. Nadýchaný perník na plechu pak…
Šoldra nebo také muřin je tradiční velikonoční chléb slezské kuchyně, který se připravuje a jí na Velikonoční neděli. Šoldra/szołdra je starý polský výraz pro šunku.…
Na vál nastrouhám na hrubém struhadle tuk, přisypu mouku, rozklepnu vajíčko, osolím a přiliji lžíci octa. Přilévám vodu a zpracuji vláčné těsto. Rozválím na 4 placky,…
Domácí zeleninová polévková směs v soli je úžasná specialita. Každá polévka je s ní plná chuti. Není potřeba dlouhé vaření, zelenina předá svou chuť prostřednictvím tuku…
Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Po upečení je namočíte do čokolády v silikonové formičce, necháte…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, kávu, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Odkud se opravdu vzaly? Slavné speciality a tajemství jejich původu
Královské chutě: Po královně Alžbětě II. byl pojmenován „Ma'amburger“. Jedla ho vždy bez housky, zato s brusinkovým kompotem
Jak připravit těsta na cukroví: Dejte si pozor, jak zpracováváte ořechy i máslo, říká Míša Landová z Peče celá země